Skød efter knallertkørere med hardball pistol

Politiet ransagede mandens bopæl hvor de fandt flere ulovlige våben

Skød efter knallertkørere med hardball pistol

Af Jens Nielsen

En 50-årig mand blev anholdt lørdag aften efter han havde skudt med en hardball pistol efter en gruppe unge mennesker. 

Lørdag aften kl. 21.41 fik politiet en anmeldelse fra nogle unge knallertkørere om, at de under kørsel i Høng by var blevet skudt efter med formentlig en hardball pistol. En mand havde ytret sin utilfredshed med unges knallertkørsel og efterfølgende skudt efter dem, inden manden blev set gå ind på en bestemt adresse, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet kørte til Høng og fik udpeget den adresse, hvor manden var gået ind. Her henvendte politiet sig, uden at nogen reagerede. Politiet kunne dog se et pistollignende våben inde på stedet, så det lykkedes til sidst politiet at få kontakt til den mistænkte, som viste sig at være en 50-årig mand fra Høng.Han blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af adfærden på gaden.

Politiet foretog efterfølgende en ransagning af hans bopæl, hvor politiet fandt flere knive med en klingelængde over 12 cm, uden at den 50-årige havde en blankvåbentilladelse, ligesom han også havde et luftgevær med en kaliber, som krævede et jagttegn. Det havde den 50-årige ikke, og politiet fandt også en hardball pistol, som han kunne mistænkes for at have brugt til at skyde efter de unge knallertkørere.

Alle de ulovlige effekter blev beslaglagt som beviser i sager om overtrædelse af både ordensbekendtgørelsen, kniv- og våbenlovgivningen. Den 50-årige blev løsladt efter afhøring til sagerne, som vil give anledning til et strafferetligt efterspil på et senere tidspunkt.

Del