Skjoldet gik til Hvidebækspejderne fra Ubby

Panterne kæmpede sig til vandrepokalen Skjoldet i Skjalm Hvide divisions turnering.

Skjoldet gik til Hvidebækspejderne fra Ubby Hvidebækspejdernes trop patrulje Panterne kæmpede sig til vandrepokalen Skjoldet i Skjalm Hvide divisions turnering.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Hvidebækspejdernes trop patrulje Panterne kæmpede sig til vandrepokalen Skjoldet i Skjalm Hvide divisions turnering i weekenden den 22. til 24. april på Spejd Niløse. Skjoldet, som vandrepokalen hedder, er igen hjemme hos Hvidebækspejderne efter 13 års fravær, hvor det hang i en længere årrække i starten af 00érne.

Efter en både lang, sjov og udmattende turnering i weekenden, mod de andre trops patruljer fra Skjalm Hvide division, kunne patruljen Panterne tage imod vandrepokalen Skjoldet på vegne af alle Hvidebækspejdernes trop, for total set det bedste resultat blandt alle tropsspejderne i Skjalm Hvide division. Det var 4 stolte og trætte tropsspejdere, der kunne modtaget Skjoldet søndag formiddag, efter at have deltaget i knap 2 døgns spejderlege, konkurrencer og discipliner. I år var temaet for divisionsturneringen “gal/genial videnskab” som både bød på videnskabsorienteret konkurrencer og mere traditionelle spejderdyste.

Det hele begyndte fredag kl 17 med, at alle skulle have rejst telte, herefter var der aftensmad til alle, hvorefter der var ryste sammen lege - for selv om der skal dystes, er det vigtigste at have det sjovt. Lørdag morgen blev flaget hejst kl. 8, hvorefter der var morgenmad forud for en lang dag med aktiviteter. Herefter skulle der laves bålplads, og kl. 10 gik løbet i gang. På løbet skulle Panterne blandt andet bygge en bro, lave en vandmølle, bygge en musefælde, bygge og skyde med raketter, løse koder, bygge et tårn af spaghetti og på orienteringsløb.

Efter endt løb, kunne der lige nås et stykke kage og af få lavet bålpladserne færdige før, at madlavnings konkurrencen gik i gang - der skulle laves aftensmad til dem selv, samt smagsprøver til dommerne, da også maden var noget, de fik point for. Her var mange kreative anretninger og opfindsomme opskrifter, spejderne fik nemlig blot en række ingredienser udleveret, og kunne så selv sammensætte retten efter egen smag og kreativitet.

I år havde Skjalm Hvide division valgt, at afholde divisionsturneringen for alle grene fra mikro til trop, i alt deltog 135 børn i alderen 7 til 17 år i konkurrencer og aktiviteter. Søndag morgen stod igen på flaghejsning kl. 8 og morgenmad efterfølgende, hvorefter Panterne skulle sløjfe deres bålplads, som den sidste pointgivende aktivitet, herefter var der nedpakning af lejren og oprydning inden, at der var tovtrækningskonkurrence, hvor det i år var Skaderne fra Esbern Snare i Kalundborg, der trak sejren hjem, andenpladsen gik til Panterne.

Panterne bestod af Hvidebækspejdernes patruljeleder Josefine Smidt, Kamilla Smidt, Luna Frederiksen og Oliver Frandsen, som var lånt fra Skarridsø gruppe i Jyderup. Jakob Bagger-Hansen, der er tropsleder hos Hvidebækspejderne fortæller:

“Oliver var eneste tilmeldte fra Skarridsø gruppe, så det var oplagt at tage ham med ind i Panterne, det er sådan vi gør hos DDS, vi finder plads til alle, så alle kan være med i fællesskabet. Sådan en turnering, som vi lige har været på, handler mere om, at have det sjovt sammen end om at vinde. Men jeg er naturligvis stolt over, at se den indsats, samarbejde, humør og innovativitet, som Panterne viste under hele turneringen, og som blev belønnet med vandrepokalen til sidst,” siger han.

Jakob Bagger-Hansen var specielt imponeret over ,hvor god en tone samarbejde Panterne havde internt, og i den disciplin “turnout” som bl.a. indeholder og vægter disse ting, fik Panterne da også en 1. plads med hjem, som nu skal monteres på deres stander sammen med andenpladsen i opgaveløsning.

Nordeafondens løbspulje har valgt at bakke op om spejdernes “gal/genial videnskabsløb” med kr. 10.000 kr. Det gav 135 børn og unge en uforglemmelig oplevelse.

Skjalm Hvide division dækker DDS grupper i Holbæk-, Odsherred- og den nordlige del af Kalundborg Kommune, i alt ca. 650 spejdere og spejderledere.              

Del