Skiftedag hos Stark

Kristian Ulrich Møbius er blevet prikket ud til jobbet som trælastdirektør hos Stark i Kalundborg.

Skiftedag hos Stark
Kristian Ulrich Møbius er 1. marts tiltrådt som direktør for Stark i Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kristian Ulrich Møbius tiltrådte 1. marts som direktør for trælast og byggemarked Stark på Nørre Allé 131 i Kalundborg. Han afløser Jens-Erling Riise som sammenlagt har arbejdet 52 år i firmaet.

Jens-Erling Riise startede i firmaet som fejedreng for 52 år siden, dengang hed det Kalundborg Trælastkompagni. I de sidste 24 år har han været direktør, men pr. 1. marts har 42-årige Kristian Ulrich Møbius overtaget den titel. Jens-Erling Riise fortsætter hos Stark Kalundborg hvor han skal tage sig af særlige salgsaktiviteter.

Kristian Ulrich Møbius kommer fra en stilling som salgschef hos Stark i Frederikssund. Han har en fortid hos bl.a. Tæppeland hvor han er udlært, men har også prøvet kræfter med salg hos forskellige leverandører til byggebranchen.

Kristian Ulrich Møbius er blevet prikket ud til jobbet som trælastdirektør hos Stark i Kalundborg.

”Jeg har tidligere givet udtryk for, at jeg på sigt kunne være interesseret i sådan et job som direktør i Stark, og det blev så nu. Det er jo en fantastisk trælast, så jeg regner med at blive i mange år, men man skal ikke regne med, at jeg bliver i 50 år som Jens-Erling,” siger den nye trælastdirektør.

Kristian Ulrich Møbius har ingen planer om at lave de store forandringer i forretningen, men gøre mere af det som allerede er i gang.

”Det er en fantastisk trælast, det kan godt være det er ældre bygninger, men de holder dem godt, det er dygtige medarbejdere. Jeg kommer ikke til at lave en hel masse om, men vi skal bygge videre på det som er i gang,” fortæller Kristian Ulrich Møbius.

Den nye trælastdirektør bor privat i Viby ved Roskilde sammen med sin hustru og to skolesøgende børn, men kunne på sigt sagtens se sig selv i Kalundborg.

”Kalundborg er en super dejlig by, her kunne vi sagtens finde på at bosætte os,” siger Kristian Ulrich Møbius.

Torsdag var der mulighed for at hilse på den nye direktør samtidig med, at Stark bød på øl, vand og pølser.

Del