Skift til fjernvarme – der er mange penge at spare

Ejendomme som opvarmes med enten varmepumpe eller pillefyr vil også kunne opnå en økonomisk gevinst, især efter 2025 hvor fjernvarmeselskabet sænker prisen med 40%.

Skift til fjernvarme – der er mange penge at spare Fjernvarmeværket i Svebølle opvarmes med træflis og med et 11.000 kvadratmeter stort solvarmeanlæg og prisniveauet er helt lige med fjernvarmeprisen i Kalundborg. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Svebølle-Viskinge Fjernvarmeselskab rækker nu hånden frem til ejere af ejendomme som opvarmes med oliefyr. Der er mange penge at spare ved at skifte til fjernvarme. Det gælder også ejendomme som opvarmes med el.

Krigen i Ukraine presser energipriserne over hele verden, og olie og gas har nået et rekordhøjt niveau.

Men et skifte til opvarmning med fjernvarme kan blive en økonomisk gevinst, derfor vil Svebølle-Viskinge Fjernvarmeselskab gerne have ejerne af oliefyrede ejendomme i tale, for at fortælle om mulighederne for en billigere form for opvarmning.

Svebølle-Viskinge Fjernvarmeselskab har på nuværende tidspunkt 550 kunder og selskabet ved, at der er 40 ejendomme i området som på nuværende tidspunkt opvarmes med oliefyr, som kan opnå en stor økonomisk gevinst ved at skifte til fjernvarme.

”Jeg har lige været ude hos en husejer som kan spare 16.000 kr. om året ved at skifte fra oliefyr til fjernvarme, så der er rigtigt mange penge at spare,” fortæller Svend Müller, formand for Svebølle-Viskinge Fjernvarmeselskabs bestyrelse, og fortsætter, ”På vores hjemmeside har vi fået lavet en beregning på hvad det betyder hvis dit hus opvarmes med el radiatorer, og her er der vildt mange penge at hente, så hvis man tror på at el priserne kommer til at holde på det nuværende niveau, så vil man reelt kunne betale en helt ny installation med radiatorer i løbet af nogle ganske få år.”

Ejendomme som opvarmes med enten varmepumpe eller pillefyr vil også kunne opnå en økonomisk gevinst, især efter 2025 hvor Svebølle-Viskinge Fjernvarmeselskab sænker prisen med 40% da et af selskabets lån er betalt færdigt.

På Svebølle-Viskinge Fjernvarmeselskabs hjemmeside er der mulighed for at indtaste sine egne tal og dermed se hvor stor besparelsen bliver.

”Et hus på 130 kvadratmeter som bruger 18 MWh koster kr. 21.500, - at opvarme med fjernvarme, men fra 2025 falder prisen til kr. 12.900, - det findes ikke billigere,” siger Svend Müller.

Fjernvarmeværket i Svebølle opvarmes med træflis og med et 11.000 kvadratmeter stort solvarmeanlæg og prisniveauet er helt lige med fjernvarmeprisen i Kalundborg.

”Alle som har interesse i, at høre med om et skifte til fjernvarme er meget velkommen til at kontakte os, så kommer vi gerne forbi,” fortæller bestyrelsesformanden.

På Svebølle-Viskinge Fjernvarmeselskabs hjemmeside kan man indtaste egne tal og dermed se hvor stor besparelsen bliver. Klik her

Del