Skattejagt på første skoledag

For mange børn og forældre er dagen i dag noget ganske særligt.

Skattejagt på første skoledag
I dag slog Kalundborg Kommunes folkeskoler dørene op for de nye børnehaveklasser, herunder på Nyrupskolen i Kalundborg. Privatfoto

kontakt@tv-kalundborg.dk

For mange børn og forældre er dagen i dag noget ganske særligt. Kalundborg Kommunes folkeskoler slog nemlig dørene op for de mange nye elever. For de nye elever på Nyrupskolen bød introdagen blandt andet på skattejagt.

I dag slog Kalundborg Kommunes folkeskoler dørene op for de nye børnehaveklasser. Blandt andet Nyrupskolen bød velkommen til i alt 43 nye 0.klasseselever. En dag, der er blevet set frem til af både forældre og elever, oplyser Kalundborg Kommune i en pressemeddelelse.

”Det bliver sjovt med nye venner og lave ting i skolen. Jeg glæder mig til at tegne og til at cykle i skole. Og så skal jeg også i SFO, og det glæder jeg mig også til”, fortæller Oliver Holmquist Storm, der netop er startet i 0.klassens blå hold.

Skoletaskerne blev fyldt med det samme

Første skoledag på Nyrupskolen bød blandt andet på skattejagt på skolens matrikel, så både nye børn og forældre kunne få et indtryk af skolens størrelse og mange faciliteter, og så både bøger og hæfter blev fordelt til eleverne. Ved hver post fik eleverne udleveret forskellige skoleredskaber såsom matematikhæfte, refleksvest, danskbøger og talrækker, så de nye og flotte skoletasker blev hurtigt fyldt med grej og redskaber.

Måden at uddele bøgerne blev i høj grad værdsat af forældrene, der på den måde fik et bedre kendskab til skolen: ”Det er virkelig en super god måde at dele bøgerne ud på. Ungerne får et andet forhold til bøgerne, og vi forældre får set dele af skolen, vi ellers ikke ville have set,” fortæller Jan Mårtensen, der er far til Calvin Mårtensen, som netop er startet på skolen.

Venskabsklasser

For Anders Knudsen, der er skoleleder på Nyrupskolen, er første skoledag altid noget specielt: ”Vi er som altid glade for at byde velkommen til de nye elever og forældre – og i år er vi så heldige at byde velkommen til 43 nye elever. Vi er rigtig glade for at se elevernes – og ikke mindst forældrenes – store smil, når vi samles i skolegården for første gang”.

For at sikre en god start på skoletiden har Nyrupskolen betroet 5.klasserne en vigtig opgave. De bliver nemlig velkomstklasser med de nye 0.klasser og skal på den måde være med til at sikre en god skolestart for de nye elever: ”Ved at have velkomstklasserne, der kan være med til at tage sig af de nye elever, sikrer vi, at overgangen til skolen bliver så god som mulig. Og så får 5.klasser faktisk også noget ud af – de tager ansvar og bliver mindet om vigtigheden af gode relationer på tværs af vores årgange”, fortæller Anders Knudsen.

For de nye 0.klasseselever på Nyrupskolen har dagen i dag være præget af introduktioner og en masse informationer om det at gå i skole, og fra i morgen går det så for alvor løs.

Del