Skarp kritik af sognepræst

I følge Thøger Birkeland tog det manglende samarbejde mere og mere på Karina Lynge og i januar i år blev hun sygemeldt.

Skarp kritik af sognepræst Formand for menighedsrådet i Tømmerup Kirke, Thøger Birkeland, retter en skarp kritik af sognepræst Birgitte Saltorp fra Nyvangskirken. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Formand for menighedsrådet i Tømmerup Sogn, Thøger Birkeland, retter en skarp kritik af sognepræst Birgitte Saltorp fra Nyvangskirken for manglende samarbejde med sognepræsten i Tømmerup Kirke.

Nyvang Sogn og Tømmerup Sogn blev i foråret 2021 slået sammen til Nyvang-Tømmerup Pastorat med to præster, en i hvert sogn, men hvor de to præster skulle arbejde tæt sammen.

Til Tømmerup Kirke blev ansat sognepræst Karina Lynge og til Nyvangskirken blev ansat Birgitte Saltorp, men samarbejde har der aldrig været tale om, tværtimod, mener formand for menighedsrådet i Tømmerup Sogn, Thøger Birkeland, som nu retter en skarp kritik af sognepræst Birgitte Saltorp.

Thøger Birkeland blev kaldt til et møde med Birgitte Saltorp kort tid efter hun var blevet ansat i Nyvangskirken, og i følge menighedsrådsformanden sagde hun på det møde, at hun havde rettet henvendelse til biskoppen, om ikke der skulle tages hensyn til at Karina (Karina Lynge, Tømmerup Kirke) var helt nyuddannet, Karina har misforstået at hun ikke må bede mig om gode råd, og at hun nødigt så at Karina knækkede halsen, hun er stresset, udadtil virker Karina som om at hun har styr på det, men det har hun slet ikke, man skal tænke på, at Karina ingen arbejdserfaring har, hun har bare gået hjemme og passet børn og har taget tre uddannelser, og så var den iøvrigt også helt gal med nadverliturgien, skulle Birgitte Saltorp have udtalt på mødet i følge menighedsrådsformanden.

”Jeg var mere eller mindre rystet efter mødet hvor jeg tog grundige noter undervejs, sådan taler man ikke om en kollega om hvem man forventer at skulle have et nært samarbejde med. Jeg skrev efterfølgende til biskoppen men fik aldrig noget svar retur,” fortæller Thøger Birkeland.

I følge Thøger Birkeland tog det manglende samarbejde mere og mere på Karina Lynge og i januar i år blev hun sygemeldt, og hun har efterfølgende fået et vikarjob som præst i Ringsted, mens der er indsat en vikar i Tømmerup Kirke.

”Den måde som Birgitte Saltorp arbejder på, er med umotiveret vilkårlige angreb og tåbelige anklager, jeg ved det for jeg har prøvet det selv, det er forfærdeligt,” fortæller Thøger Birkeland, og fortsætter,

”Så længe vi skal have det tætte samarbejde med Nyvang sogn, så kan jeg ikke anbefale en præst at søge stillingen i Tømmerup Kirke, vi bliver nødt til at få det her belyst ellers er jeg meget bekymret for Tømmerup Kirke.”

En personalesag

Sognepræst Birgitte Saltorp er chokeret over kritikken mod hende.

”Folk i Tømmerup og Kalundborg de kender mig og må selv dømme, og da det er en personalesag, kan jeg ikke udtale mig yderligt,” fortæller Birgitte Saltorp, som i dag har sygemeldt sig.

TV-Kalundborg.dk har forelagt den kritik som Thøger Birkeland har af Birgitte Saltorp for provst Jørn Noe, men det ønsker han ikke og udtale sig om.

”Af princip udtaler vi os aldrig i personalesager, det klarer vi inden for egne rammer,” siger Jørn Noe

Del