Skal jagte succes i udlandet

Gennem de seneste to år har Glad Sport fra Kalundborg haft to biler til start i hver eneste afdeling af Dansk Super Rally. Sådan bliver det ikke i år.

Skal jagte succes i udlandet
Kenneth Madsen og Jacob Madsen med deres rallybiler som i år er i et helt nyt design. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det er ikke kun farve og design på de to rallybiler fra Glad Sport i Kalundborg som er nyt. I år skal teamet bl.a. deltage med den ene af bilerne i Stellantis Cuppen i udlandet.

Gennem de seneste to år har Glad Sport fra Kalundborg haft to biler til start i hver eneste afdeling af Dansk Super Rally. Sådan bliver det ikke i år. Mens Kenneth Madsen/Mette Felthaus satser på at tilbageerobre Dansk Super Rally-titlen, skal Jacob Madsen/Line Nedergaard i stedet jagte succes i den udenlandske Stellantis Cup.

Sidste år erobrede Jacob Madsen/Line Nedergaard Danmarksmesterskabet i Dansk Super Rally, hvor de henviste teamkammeraterne Kenneth Madsen/Mette Felthaus til andenpladsen. Den duel får vi ikke en gentagelse af i den kommende sæson.

”Line og jeg skal deltage i Stellantis Cuppen, som er en løbsserie, der er udskrevet for hold, der kører i enten Opel Corsa Rally4 eller som vi Peugeot 208 Rally4,” fortæller Jacob Madsen. ”Sidste år deltog vi i East Belgian Rally, som talte til cuppen. Vi vandt, men vi fik også smag på at køre flere udenlandske løb, og vi gik derfor i gang med at undersøge mulighederne for at køre en fuld sæson i Stellantis Cuppen.”

Der kommer til at være nogle helt andre forventninger og krav til teamet, og det kræver en omstilling.  Terrænet er anderledes. Det går op og ned. Herhjemme opleves mange vinkelsving og områder, hvor det hele er fladt.

Løbene i Stellantis Cuppen strækker sig over to dage, hvor holdene typisk skal køre 10-12 hastighedsprøver på en samlet længde på 150 km. Men deltagerne kommer til at bruge mere tid end blot det.

”Det kommer til at tage mere tid,” slår Jacob Madsen fast. ”Fra vi tager afsted til vi er hjemme igen, går der 4-5 dage, hvor det varer 2-3 dage ved et DM-løb. Vi får et mindre servicemandskab end sidste år til DM-løbene. Vi har kun tre mand med. De er heldigvis klar på opgaven, og de har alle nogle gode arbejdsgivere, som har givet dem fri til at få de nye oplevelser, som venter.”

Det første løb, hvor Jacob Madsen/Line Nedergaard starter med deres nye Peugeot 208 Rally4, bliver Rallye Le Touquet, som foregår i Normandiet den 14.-16. marts.

For Kenneth Madsen/Mette Felthaus er fokus sat på de seks afdelinger af Dansk Super Rally, hvor det første er Rally Yding den 20. april.

”Nu fik Line og Jacob lov til at vinde sidste år, så det er vores tur til at vinde i år, men det kræver også, at det bliver en fejlfri sæson fra vores side, for det er alle seks løb, som tæller til mesterskabet,” siger Kenneth Madsen. Det gælder om at holde hovedet koldt, have fuld fart på og så lidt held, så kan vi igen stå øverst i alle seks DM-afdelinger og vinde samlet i Dansk Super Rally.”

Makkerparret fortsætter i den Citroën C3 Rally2, de fik midt under 2023-sæsonen.

”Den 208’er, vi forinden kørte i, skulle vi konstant presse. Det skulle vi ikke med C3’eren, hvor vi havde en fornemmelse af, at vi kunne få mere ud af bilen,” fortæller Mette Felthaus. ”Vi har nu også fået den lavere gearing, vi ventede på, så nu kan vi bedre tilpasse bilen efter den type løb, vi skal køre. Det bliver spændende at se, hvad det kan give os.”

Inden Kenneth Madsen/Mette Felthaus kaster sig ud i Dansk Super Rally, varmer de i midten af marts op ved at deltage i det tyske ADAC Rallye Erzgebirge.

Del