Skal bygge til fabrik og ansætte 30 medarbejdere

Produktionen af præbiotika i Kalundborg forventes at være i drift i fjerde kvartal 2022

Skal bygge til fabrik og ansætte 30 medarbejdere Bioethanolfabrikken i Kalundborg er nu ejet af Re Energy og skal udbygges med 1600 kvadratmeter. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Tidligere på ugen meddelte RE Energy i Kalundborg, at der er indgået et partnerskab med den canadiske ingrediensproducent, Comet Bio om, at producere 4 millioner kilo præbiotika om året.

En god erhvervsnyhed for Kalundborg området, som betyder endnu mere vækst og flere arbejdspladser.

Det er Inbicons tidligere demonstrationsanlæg for produktion af 2. generations bioethanol produceret på halm, beliggende på Asnæsværkets grund i Kalundborg, som danner rammen for det nye samarbejde.

Raffinaderiet blev solgt til RE Energy i foråret 2020, som er ejet af den kendte erhvervsmand Karsten Ree, og siden er der arbejdet på en løsning som gør raffinaderiet til en god forretning.

”Det her partnerskab cementerer, at nu kan vi lave en produktion, vi skal udvide fabrikken og vi har en langvarig aftale. Det her er fundamentet som vi har arbejdet på i lang tid,” fortæller Henrik Maimann, direktør i RE Energy.

Den canadiske ingrediensproducent, Comet Bio’s præbiotika produceres af hemicellulose, der bliver fremstillet som led i produktionen af bioethanol, det betyder, at der skal bygges 1600 kvadratmeter til det eksisterende fabriksanlæg i Kalundborg.

”Hemicellulose er en fraktion i forbindelse med produktion af bioethanol, og med den aftale som der er lavet, så bygger vi hele oprensningen af produktet i samarbejde med Comet Bio, en fælles investering og så skal vi drive og vedligeholde fabrikken i mange år fremover,” fortæller Henrik Maimann.

Det er Comet Bio som har henvendt sig til Re Energy efter, at det canadiske firma havde opfundet processen med at bruge en fraktion fra halm i forbindelse med produktion af bioethanol, og efterfølgende har andre firmaer også rettet henvendelse til Re Energy, oplyser Henrik Maimann.

De 4 millioner kilo præbiotika som skal produceres om året på fabrikken i Kalundborg skal bruges som tilsætning i fødevarer som en fiber der hjælper den naturlige tarmfunktion til at fungere bedre.

Produktet er godkendt med dokumenteret virkning i USA og godkendelse er også på vej i EU.

Re Energy regner med at der i alt skal ansættes 30 medarbejdere når hele fabrikken er startet op.

”Vi regner med at skulle bruge 30 medarbejdere i alt og vi har faktisk allerede ansat de første 15 og så kommer der jo også en del vedligeholdelsesopgaver til det lokale erhvervsliv,” fortæller Henrik Maimann.

Produktionen af præbiotika i Kalundborg forventes at være i drift i fjerde kvartal 2022.

Del