Skader efter brand var mere omfattende end først antaget

"Det vakte rimelig stor glæde da vi sent på eftermiddagen torsdag kunne tænde for strømmen igen"

Skader efter brand var mere omfattende end først antaget Både kabelskab og 120 meter kabel måtte udskiftes efter en brand i lørdags. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Lørdag eftermiddag blev Vestsjællands Brandvæsen kaldt til brand i en transformer på det yderste Røsnæs ud for Naturskolen og Café Edderfuglen. Skaderne efter branden var noget mere omfattende end først antaget.

Flammerne stod ud af et kabelskab da brandfolkene kom frem, men de fik hurtigt slukket ilden.

Men det tog noget længere tid før der kom strøm igen til henholdsvis Naturskolen og Edderfuglen. Først torsdag eftermiddag var der igen strøm.

Forsyningsselskabet Cerius fik hurtigt skiftet babelskabet, men havde mistanke om, at et gammelt oliekabel ville skabe problemer, og der gik kun under et døgn før der sprang en sikring i kabelskabet

”Kablet fra elskabet og til Naturskolen var et gammelt oliekabel som var i meget dårlig stand, derfor har vi været nødt til at grave et helt nyt kabel ned, ca. 120 meter, for at etablere en helt ny elforsyning,” fortæller Mads Overgaard, fra WERTHs EL APS, der har udført opgaven i samarbejde med Andaks Anlæg ved Rasmus Fog.

”Både Naturskolen og Edderfuglen er oppe og kører igen. Det vakte rimelig stor glæde da vi sent på eftermiddagen torsdag kunne tænde for strømmen igen,” fortæller Mads Overgaard.

Del