Sienna med gæster udstiller i påsken

Sammen med 12 af Siennagruppens medlemmer vil 6 gæsteudstillere fylde festsalen og tilstødende gange på skolen med billedkunst, kunsthåndværk og små skulpturer.

Sienna med gæster udstiller i påsken
Suzanne Baadsgaard (titel: Royl Run)

Af Jens Nielsen

Traditionen tro afholder Sienna gruppen deres kunstudstilling i påsken. Udstillingen foregår på Skolen på Herredsåsen og åbnes skærtorsdag.

Udtryksformerne spænder vidt, lige fra det nonfigurative og abstrakte til det figurative og fotorealistiske, når Siennagruppen som vanligt skærtorsdag åbner sin påskeudstilling på Skolen på Herredsåsen, denne påske den 28. marts hvor ferniseringen begynder kl. 14 hvor Axel Gadegaard,  formand for for Sienna-gruppen, holder ågningstale.

Sammen med 12 af Siennagruppens medlemmer vil 6 gæsteudstillere fylde festsalen og tilstødende gange på skolen med billedkunst, kunsthåndværk og små skulpturer.

Nogle af billederne er malet med et naivistisk glimt i øjet, andre fremhæver i en abstrakt eller naturalistisk stilart stemninger og former i natur og landskaber, atter andre inspireres af møder og hændelser i tiden og af materialet kunstneren er optaget af at arbejde med.

Det sidste gælder især skulpturerne. Man vil overraskes over den inspirationskraft, det liv og de figurer, der er indeholdt i eroderede mursten, ståltråd og indpakningspapir. Til kategorien skulpturer hører også de usædvanlige træskærerarbejder på udstillingen,” fortæller Axel Gadegaard, der selv deltager på udstillingen med sin fotokunst.

Påskeudstillingens gæsteudstillere er: Birgitte Korsager Knap, Karin Hvidberg, Karin Sørensen, Kristian Christensen, Ole Kempff og Per Huniche.

Gæsteudstillerne bidrager med genrer, temaer og tekniker der ikke i forvejen findes i Sienna. På den måde undgår påskeudstillingen at stagnere, oplyser Axel Gadegaard.

Udstillingen har åbent: Fernisering 28/3 kl. 14-17. Fra 29/3 til ¼ åbent kl. 10-16. Der er gratis entré til udstillingen

Del