Seniorbofælleskaber i Høng

Seniorbofælleskaber i Høng

Læserbrev: Seniorbofælleskaber i Høng

Mandag gik min mand og jeg til møde om seniorbofælleskaber i Høng. Jeg havde anbefalet mødet til familie og venner. Vi, min mand og jeg har nået den alder, hvor vi tænker på at finde noget mindre i en eller anden form for fællesskab. Det var et flot og godt initiativ taget af Seniorrådet og Ældre- og Sundhedsudvalget.

Indholdet var dog skuffende. Kommunens repræsentanter kunne først og fremmest fortælle, at det ville blive dyrt og at vi selv skulle sørge for at få seniorboliger etableret, hvor kommunen kunne tilbyde rådgivning. Der var fine eksempler på forskellige boliger der var i gang eller færdigbygget i Kalundborg by, men det er jo ikke aktuelt for os, der gerne vil blive i Høng.

Firmaet Thybo fortalte om et seniorbofællesskab med ejerboliger i Odder, de ville dog ikke rigtig ud med, hvad sådan noget kunne koste. En af deltagerne i mødet kunne fortælle, at et hus i det fællesskab var til salg for 2,9 mio. kr.  Almennyttige boliger blev slet ikke nævnt og andelsboliger er åbenbart en umulighed. Jeg håber kommunen finder frem til mere konkret hjælp, fordi jeg tror der er stor interesse for seniorboliger. Det var ærgerligt at opleve, at der ingen initiativer eller visioner er fra kommunal side om at stimulere og udvikle boligmarkedet i den sydlige del af kommunen.

Lene Baunegaard, Odinsvej 8 i Høng

Del