Sender 1000 julegaver til børn i Rumænien

I år har alle som ønsker at støtte Julegavekonvojen kunne aflevere deres gaver frem til d. 15. november i en af de ni Punkt1 forretninger på Sjælland som Jesper Abkjær Petersen og Steen Jensen ejer.

Sender 1000 julegaver til børn i Rumænien
Fra venstre: Oliver Kondrup, Round Table, Jesper Abkjær Petersen, Punkt1 Kalundborg, Katja Anskjær og Angelique Vøgt, Ladies Circle Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Endnu engang sender den danske Julegavekonvoj gaver med brugt tøj og legetøj fra danske børn til fattige børn i Rumænien. Sidste år var konvojen pakket med 6195 gaver, og målet i år er at nå op på 10.000 gaver. Punkt 1 i Kalundborg har indsamlet 1000 af julegaverne som nu sendes mod Rumænien.

Ideen bag Julegavekonvojen er, at danske børn (i samarbejde med fx deres familie eller skole) pakker noget af deres brugte tøj og legetøj ned i en skotøjsæske, som Julegavekonvojen kører til Rumænien i begyndelsen af december. Her deles gaverne ud til fattige, forældreløse og på andre måder udsatte børn mellem 3 og 15 år. Voksne kan selvfølgelig også være med. 

I år har alle som ønsker at støtte Julegavekonvojen kunne aflevere deres gaver frem til d. 15. november i en af de ni Punkt1 forretninger på Sjælland som Jesper Abkjær Petersen og Steen Jensen ejer og nu er de cirka 1000 julegaver samlet på lageret i Kalundborg, klar til at blive kørt til Rumænien.

”Det er første gang vi er med som indsamlingssted for Julegavekonvojen. Vi vil gerne være med til at støtte den gode sag og så giver det ekstra trafik i vores forretninger,” fortæller Jesper Abkjær Petersen, som sidst i denne uge fik overblikket over indsamlede julegaver i samarbejde med repræsentanter fra Ladies Circle og Round Table, som har været en aktiv del af indsamlingen af julegaver til de udsatte børn.

I Kalundborg har vi i Ladies Circle lavet 70 gaver. Vi har i år fået nogle sponsorater og har så købt nogle gaver. I år har vi valgt at satse på teenagedrengene for dem er der typisk ikke så mange gaver til og så har vi via Facebook søgt efter gode brugte ting som folk så er kommet med,” fortæller Katja Anskjær fra Ladies Circle i Kalundborg og Angelique Vøgt fortsætter, Mange børn i Rumænien er så fattige at de bliver glade for selv små ting som fx tandpasta, tandbørste og til pigerne hygiejnebind.”

Spreder juleglæde

Julegavekonvojen stammer egentlig fra Tyskland, hvor erhvervsnetværket Round Table sendte den første konvoj afsted mod Rumænien i 2001. De første år sendte den danske Julegavekonvoj deres gaver med den tyske konvoj, men sidste år blev den første danske konvoj sendt til det nordlige Rumænien.

På grund af Corona-epidemien måtte den danske delegation dog overlade det til rumænske Round Table klubber at dele gaverne ud, så danskerne er mere end klar til at rejse ned med pakkerne i december.

Del