Sejre på både ude- og hjemmebane

Der går nok lige et par dage før de franske konkurrenter glemmer det danske hold fra Glad Sport.

Sejre på både ude- og hjemmebane
Vest for Lyon slog Jacob Madsen/Line Nedergaard 23 konkurrenter i anden afdeling af den franske Stellantis Cup, hvor sekunderne var afgørende på hver eneste hastighedsprøve. Foto Lulu Rallye

Af Jens Nielsen

Mens Jacob Madsen / Line Nedergaard trods, hård modstand, sejrede i Frankrig, indledte Kenneth Madsen / Mette Felthaus DM-sæson med en sejr ved Yding i Jylland.

Glad Sport fra Kalundborg kan se tilbage på en udfordrende, men også succesfuld rallyweekend. Ved Rally Yding taklede Kenneth Madsen/Mette Felthaus både det drilske efterårsvejr og et teknisk problem og vandt premieren i Dansk Super Rally.

Vest for Lyon slog Jacob Madsen/Line Nedergaard 23 konkurrenter i anden afdeling af den franske Stellantis Cup, hvor sekunderne var afgørende på hver eneste hastighedsprøve.

Der går nok lige et par dage før de franske konkurrenter glemmer det danske hold fra Glad Sport.

”Det har været to svære og udfordrende dage. Det er utroligt så højt tempo, der bliver kørt i Rally4-klassen. Er der en prøve, hvor man bare tager den lidt med ro, er man 15 sekunder efter,” siger Line Nedergaard, som sammen med Jacob Madsen lagde stærkt ud med sejre på de to første hastighedsprøver i Rallye Rhône Charbonnières. ”Efter den anden prøve kom den ansvarlige for serien til os og sagde ’Nu ved vi alle sammen, hvem I er’. De var meget imponerede over vores indsats. Franskmændene har været vældigt flinke, og der er også mange af kørerne, som er begyndt at bløde op, selv om vi slog dem.”

”Der var næsten ikke en prøve, hvor man ikke følte, man var ved at køre af,” tilføjer Jacob Madsen. ”Man kan lige så godt lade være med at slappe af og i stedet bare fyre bilen af. Folk lå sindssygt tæt. På den fjerde prøve, som var 21,4 km lang, lå de første syv indenfor 6,3 sekunder. Og vi var hurtigst med 3 sekunder, og det betød, at de næste seks lå indenfor 3,3 sekunder. Denne her sejr overgår helt klar resultatet sidste år i Belgien.”

Jacob Madsen / Line Nedergaard vandt Rally4-klassen med 43,7 sekunders forspring efter mere end to timers hastighedsprøve.

En god portion held

For Kenneth Madsen / Mette Felthaus blev sejrsmargenen på godt et minut i Rally Yding. Takket være en god portion held.

”Sæsonstarten var lidt hektisk, men det hele faldt ud til vores fordel,” fortæller Kenneth Madsen. ”Vi har kørt med hovedet. Der kom pludseligt dårligt vejr på den femte af de otte prøver, hvor vi blev fanget på slicks. Men det værste var, at forruden duggede helt vildt ved start. Vi måtte stoppe op og tørre forruden, og vi tabte over et minut. Det viste sig, at slangen fra varmeapparatet var faldet af.”

Som held i uheld blev prøve 5 grundet problemer med løbets trackingsystem annulleret, hvorfor Glad Sport-duoen slap for et stort tidstab.

”Rally Yding var et lille kompakt løb, og man måtte ikke lave nogen fejl, for så kom det til at koste,” forklarer Mette Felthaus.

Lokale Claus Lanther/Mogens Gotlob var også til start i deres Peugeot 208 og sluttede på en flot 2. plads i deres klasse og som nr. 16 totalt.

Kenneth Madsen / Mette Felthaus største konkurrenter, klubkammeraterne fra Kalundborg og Omegns Motorklub, Simon Vallentin/Peter Egholm, Holbæk, i Hyundai i20N kæmpede med helt i toppen, men en tidsstraf på godt 5 min. sendte holdet ned som nr. 18 samlet.

Del