Sejlet videre efter seks uger på Kalundborg Fjord

Det lange ophold på Kalundborg Fjord skyldes problemer med betaling for bjærgningen af skibet efter grundstødningen.

Sejlet videre efter seks uger på Kalundborg Fjord
Fragtskibet Defender har nu forladt Kalundborg Fjord og har sat kursen mod Sibenik i Kroatien med en last af aluminium.

Af Jens Nielsen

Fragtskibet Defender, er efter seks uger for anker i Kalundborg Fjord, sejlet videre. Det lange ophold skyldes en tvist om betalingen for bjærgning af skibet efter en grundstødning.

Den 18. juli gik fragtskibet Defender, som sejler under Guinea-Bissaus flag, på grund omkring klokken 6.30 om morgenen på Sjællands Rev Fyr, ca. 5 km. ud for Sjællands Odde. Det græsk ejede fragtskib Defender var på vej fra Sankt Petersborg i Rusland til Sibenik i Kroatien med en last af aluminium, da grundstødningen skete. 

Den 25. juli blev skibet trukket fri og bugseret til Kalundborg Fjord hvor dykkere undersøgte bunden på fragtskibet. Og her har det ligget i seks uger, lige indtil torsdag aften kl.23 hvor ankeret blev hevet op og Defender satte kursen mod Sibenik i Kroatien.

Defender blev i løbet af få dage frigivet af de danske myndigheder, men det lange ophold på Kalundborg Fjord skyldes problemer med betaling for bjærgningen af skibet efter grundstødningen. Den tvist er nu tilsyneladende løst.

”Vi blev ringet op tirsdag eftermiddag med information om, at Defender ville afgå i løbet af dagen, den melding har vi hørt de sidste fire uger, men tirsdag aften kl. 23 startede de motoren og sejlede ud af Kalundborg Fjord,” fortæller direktør Gustav Jakobsen fra Schultz Shipping A/S.

Del