Sejerøfærgen indstillet pga. ulykke

Som procedure afventer man nu Søfartsstyrelsens tilstedeværelse, inden færgen kan sejle på ruten igen.

Sejerøfærgen indstillet pga. ulykke Fredag blev Sejerøfærgen indstillet grundet, at forpagteren på færgen måtte hentes af redningshelikopter. Arkivfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Fredag middag måtte Sejerøfærgen aflyse to afgange, idet forpagteren af Sejerøfærgen mistede bevidstheden, og der blev tilkaldt hjælp. Man afventer nu Søfartsstyrelsens tilstedeværelse således, at de kan tjekke, at sikkerheden på færgen er, som den skal være, så man atter kan sejle ruten.

På vej til Sejerø, kom forpagteren på Sejerøfærgen til skade. I en kort periode var han ikke ved bevidsthed, og der blev derfor ringet 112. Han kom igen til bevidsthed, men blev hentet med helikopter. Man ved ikke, hvad der skete, og myndighederne kan derfor endnu ikke fortælle mere om episoden.

”Det er helt almindelig procedure, at et skib bliver tilbageholdt, når et skib hører under Søfartsstyrelsens myndighed. De tilbageholder skibet indtil, at nogle fra styrelsen har tjekket, at alt på færgen er i orden, hvad angår sikkerhed,” fortæller Michel van der Linden, der er direktør i Kalundborg Kommune.

De berørte afgange har fået direkte besked. To afgange blev aflyst, men Nekseløfærgen er blevet sat ind, og sejlede fra Havnsø kl. 14 og igen fra Sejerø kl. 15.30. Sejerøfærgen forventes i normal drift igen til kl. 15.50.

Del