Seje piger og drenge med benzin i blodet

”Den her sport kræver hele familiens opbakning, her kommer man ikke bare og afleverer sit barn og så kommer retur en time eller to senere."

Seje piger og drenge med benzin i blodet Piger og drenge helt nede fra 3 år kører motocross på banen i Høng. I denne weekend afvikles 5. afd. af DMU Yamaha Kids Cup. Foto: Jens Nielsen

Tekst og foto af Jens Nielsen

75 piger og drenge er tilmeldt 5. afdeling af DMU Yamaha Kids Cup, som afvikles hele denne weekend hos Vestsjællands Microcross Klub på Møllegårdsbanen i Høng.

Vestsjællands Microcross Klub er lige i øjeblikket inde i en rigtig god periode med mere end 30 medlemmer som gerne vil køre motocross under ordnede forhold.

De mindste som kører motocross, er knapt 3 år, og de går til den med masser af gåpåmod, godt hjulpet af forældrene på sidelinjen.

Og lige netop forældrene er vigtige.

”Den her sport kræver hele familiens opbakning, her kommer man ikke bare og afleverer sit barn og så kommer retur en time eller to senere. Mange af forældrene har da også selv dyrket motocross på et eller andet plan tidligere, det er en livsstil” fortæller Thomas Rasksen, formand for Vestsjællands Microcross Klub og selv mangeårig motocrosskører på eliteplan.

Thomas og hustruen Christina Meincke har selv datteren Clare på 4 år med til weekendens motocrossløb.

”Jeg var jo selv i samme alder da jeg startede med at køre motocross og jeg kører stadigvæk, så Clare har det jo i blodet,” fortæller Thomas Rasksen.

Hele weekenden bliver 5. og sidste afdeling af DMU Yamaha Kids Cup afviklet på Møllegårdsbanen i Høng.

Lørdag var der træning, der er der også søndag formiddag, mens selve de tællende heat afvikles fra kl. 11-16.

Løbet er et publikumsløb og der er gratis adgang.

Vestsjællands Microcross Klub findes på Strandvej 27A, Høng

Del