Sangen er den direkte vej til glæde

Onsdag havde Vuggestuen Labyrinten besøg af Cykelbanden og vuggestuebørnene fra Børnehuset Buldervang, som var inviteret til at deltage i en sangsamling.

Sangen er den direkte vej til glæde
Børnene fra Børnehuset Buldervang og Cykelbanden blev inviteret ind i sangsamlingens rundkreds med sang. Privatfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Vuggestuen Labyrinten har den 10. april afholdt forpremiere på et projekt med Sangens hus i forbindelse med, at de er ved at certificere sig som sanginstitution.

Som certificeret sanginstitution indarbejdes sangprofilen i institutionens målsætning i læreplanerne og i de pædagogiske metoder.

”Metoden vi er ved at tilegne os er, at sammensætte en sjov, spændende og udviklende sangsamling. Den skal bære præg af varierende toneleje, tempo og høj og lav arrousel, og skabe gode muligheder for deltagelse, sproglig udvikling, samhørighed og fællesskab. Sangen er den direkte vej til glæde, nærvær og fællesskab. Gennem sangen har vi skabt et læringsmiljø med høj kvalitet for de mindste, fyldt med sang og bevægelse,” siger Malene Olsen fra Vuggestuen Labyrinten.

Onsdag havde Vuggestuen Labyrinten besøg af Cykelbanden og vuggestuebørnene fra Børnehuset Buldervang, som var inviteret til at deltage i en sangsamling.

”Det var vigtigt for os at vise, hvilke metoder vi har lært igennem vores samarbejde med Maria og Sangens Hus. Vi værdsætter et godt samarbejde på tværs af alder og institutioner, da vi mener vi kan bidrage og lære af hinanden. For os som institution er det vigtigt at vidensdele, samt at skabe bro på tværs af alder. Vi har et løbende samarbejde med Nyvangsparken, hvor vi hver uge går på besøg med en børnegruppe og synger sammen med borgerne, hygger og skaber bånd mellem unge og gamle,” slutter personalet af med at fortælle.

Certificeringen finder sted onsdag den 17. april, hvor forældrene til vuggestuens børn er inviteret.

Del