Samarbejde med erhvervslivet
Læserbrev: Samarbejde med erhvervslivet
Hvert år bliver temperaturen taget på erhvervslivets tilfredshed med kommunen. Det sker i Dansk Industris (DI) undersøgelse “Lokal Erhvervsvenlighed”. Resultatet er ikke altid noget, der er enighed om, det er sådan set fair nok, men ikke at anerkende udfordringer, det er at lukke øjnene for potentielle udfordringer.
I den seneste undersøgelse falder Kalundborg Kommunes placering i forhold til 2023. Vi kan helt sikkert diskutere den statistiske metode i DI’s undersøgelse, men den giver en indikation af udviklingen i kommunens samarbejde med vores erhvervsliv. Én ting er sikkert, undersøgelsen giver altid anledning til diskussioner.
Således også i Kalundborg, hvor borgmester Martin Damm på godt dansk, fik sat “pisset i kog”, hos en række erhvervsledere i Kalundborg Kommune, da han negligerede de 47 virksomheders svar.
Dykker man lidt ned DI’s undersøgelse og samtidig hører, hvad de pågældende virksomhedsledere og Erhvervsrådet siger, så handler det især om kommunikation med kommunalpolitikerne. Det efterspørges i stor stil.
Vi sidder begge i Økonomiudvalget. Vi mener, der burde være en mere direkte og løbende kontakt til erhvervslivet. Det kunne fx være et dialogforum, hvor der sidder en bred repræsentation både fra erhvervslivet, kommunalbestyrelsen og administrationen. Der er behov for at fremme dialogen og den fælles forståelse af udviklingen af Kalundborg.
Ideelt set burde Økonomiudvalget være et udvalg med repræsentation fra hele kommunalbestyrelsen, som havde direkte dialog med Erhvervslivet – f.eks. via alle gruppeformændene (k/m) – i stedet for, som det er nu, at være et relativt tandløst ekspeditionsudvalg, hvor der stort set ikke diskuteres politik.
Ovenstående kunne, set fra vores synspunkt, forbedre kommunikationen mellem lokalpolitikerne og erhvervslivet betragteligt!
Tina Beck-Nielsson, viceborgmester, Socialdemokratiet, Høng og
Thomas Malthesen Hiorth, kommunalbestyrelsesmedlem, SF Kalundborg, Svebølle