Saltbæk Vig, Forbeholdt de få – forbudt for de mange

Saltbæk Vig, Forbeholdt de få – forbudt for de mange

Læserbrev: Saltbæk Vig, Forbeholdt de få – forbudt for de mange

28 km2 dejlig natur er forbeholdt meget få mennesker. Jeg mener, det er et demokratisk problem, at udelukke kommunens borgere fra, at besøge området.  Saltbæk Vig ligger klemt inde mellem Kalundborg by og Havnsø i den nordøstlige ende af kommunen. Hemmelighedsfuld og utilnærmelig ligger der et stykke unikt natur, som under de rette betingelser bør åbnes for borgerne, som især her under corona har opdaget glæderne ved bl.a. vandring i naturen.

Da jeg var dreng og en ung mand var der en del anekdoter om Saltbæk Vig og specielt om opsynet med området. I folkemunde hed det sig, at dem der formastede sig ind på området, enten fra Saltbæk strand eller fra Alleshave siden, oplevede der blev skudt hagl efter dem. Det er nok bare anekdoter men mange har mødt en fysisk afvisende attitude – det er forbudt at færdes her, her er det forholdt de velstillede ejere!

I gamle dage hvor kongen, adlen og kirken var de store jordbesiddere var det strengt forbudt for almindelige mennesker at færdes på privat jord – men er det rimeligt og demokratisk, at borgerne udelukkes fra naturen i 2021?

Jeg ved det, at området er fredet, men der må simpelthen være en mulighed for at åbne for adgang. Jeg forestiller mig, at der er to måneder om året, en måned om foråret og en måned om efteråret, hvor det er muligt at gå på vejen fra Alleshave/Havnsø siden og til Saltbæk strand, opleve stedet, nyde naturen og roen. Lad det være en start.

Som kandidat til kommunalbestyrelsen vil jeg arbejde for, at borgerne får mulighed for at opleve den hemmelighedsfulde Saltbæk Vig. Det vil bidrage til mere sundhed gennem bevægelse, og smukke  naturoplevelser mens vi alle passer på herlighederne.

Esben Hansen, kandidat til kommunalvalget for Socialdemokratiet i Kalundborg.

Del