Sagligheden trænger til en storvask i vaskerisagen.

Læserbrev:

Sagligheden trænger til en storvask i vaskerisagen

Det ligner en mere og speget affære, når der regional politisk diskuteres, hvor det nye nordlige sygehusvaskeri skal ligge efter at det gamle brændte ned i Holbæk. Kønt ser det ikke ud, når falske rygter og bilag kommer ind i 11 time.

For skatteborgernes skyld, så bør man starte med at genoverveje de objektive kriterier og prioritere dem, så vælgerne ikke er i tvivl om, at der tages den rigtige beslutning. På den måde kan der også tages en beslutning, uden at det kommer til at lugte af politiske studehandler mellem store kommuners borgmestre og regional politikere.

Skal det være til den lavest mulige driftspris?

Skal det være den mest muligt miljøvenlige løsning?

Skal det være den løsning der ligger logistisk bedst?

Skal løsningen fordele de regionale jobs ud i regionen?

Der kan være flere ting. Efter de nuværende kriterier bør Svebølle være det eneste rigtige valg, når nu placeringen diskuteres igen.

Men er det overhovedet den bedste løsning? Jeg undrer mig over, at en placering i Kalundborg symbiosen ikke er overvejet? I Kalundborg Symbiosen kan der leveres vand billigere end noget andet sted. Der er mulighed for at få renset spildevandet med en direkte ledning, så der ikke betales den sædvanlige afgift. Der er mulighed for at koble vaskeriet på symbiosen, så der kan bruges genbrugsvand og overskudsvarme fra andre industrier. Blot en tanke.

Jeppe Sørensen

Kandidat Radikale Venstre

Del