Sag opklaret takket være borgerne

Fotos fra overvågningen blev forevist ham, og han genkendte sig selv og bilen, men han nægtede fortsat.

Sag opklaret takket være borgerne
Modelfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Mange gode tips fra borgere i en sag om diesel-tyveri for over 40.000 kr. har nu ført til anholdelse og sigtelse af en 44-årig mand fra Vestsjælland.

I februar bad Midt- og Vestsjællands Politi om hjælp til at identificere en mand og en særlig bil, som var blevet fanget på overvågningskameraer i Snertinge, Svinninge og Kalundborg, hvor et stjålet benzinkort var blevet misbrugt adskillige gange.

Flere vidner pegede i retning af den 44-årige, som passede særdeles godt på beskrivelsen af manden fra overvågningen. Pilen pegede også i retning af den 44-årige, da vidner fortalte, at han skulle sælge diesel fra sit hjem.

Torsdag morgen slog vi til med en ransagningskendelse på mandens adresse. Alt blev gennemgået, og der blev fundet flere tomme dunke med rester af diesel. Den 44-årige blev anholdt og sigtet for 21 forhold om tyveri og databedrageri ved at bryde ind i en varebil for at stjæle og benytte det stjålne benzinkort til at tanke diesel for 42.355 kr.

Han blev taget med på stationen til afhøring, hvor han nægtede alt. Fotos fra overvågningen blev forevist ham, og han genkendte sig selv og bilen, men han nægtede fortsat.

Sagen gøres nu klar til anklagemyndigheden, og så venter et retsligt efterspil med et erstatningskrav mod den 44-årige, som fik lov til at gå efter afhøringen.

Midt- og Vestsjællands Politi takker alle de borgere for hjælpen, der har bidraget til at opklare sagen.

Del