Sådan skal Kalundborg Station se ud

TV-Kalundborg.dk har modtaget flere illustrationer af, hvordan planen er, at området skal se ud efter renoveringen.

Sådan skal Kalundborg Station se ud
Foto: SYSTRA Danmark A/S

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

For nylig kunne man afsløre, at der er afsat 57 mio. kr. til forbedringer og forskønnelse af Kalundborg Station. DSB har i den forbindelse tilsendt TV-Kalundborg.dk flere illustrationer af, hvordan planen er, at området skal se ud efter renoveringen.

I 2023 blev det besluttet, at Kalundborg Station skal renoveres. Fire stationsbygninger og pladsen mellem stationsbygningen og perronerne skal totalistandsættes for at skabe en pænere station, hvor borgere og pendlere kan føle sig trygge og godt forbundet med lokalområdet.

DSB har i 2023 fået udarbejdet en minimasterplan for Kalundborg Station og stationsområdet, der foreslår projektet opdelt i to faser.

Sidste år blev der afsat 20 mio. kr. til projektet på Kalundborg Station, men en nylig revurdering har resulteret i, at projektet nu i stedet er tildelt 57,6 mio. kr. Derudover ønsker Kalundborg Kommune at forskønne byområdet omkring stationen, så Kalundborg Station forhåbentlig bliver en attraktiv station. Det forventes, at projektet udføres i 2025-2026.

Den sidste illustration herunder viser primært området med busholdepladser, og i sidste ende er det kommunens beslutning, hvad der skal ske her.

Læs evt. også: Kæmpe renovering og ombygning af Kalundborg Station

Del