Sådan er der stemt i Kalundborg Kommune

Stemmeprocenten i Kalundborg Kommune ligger under landsgennemsnittet 

Sådan er der stemt i Kalundborg Kommune
- Valgurnerne blev tømt og optællingen kunne begynde. Her er det på Musisk Skole i Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Folketingsvalget 2022 er overstået og stemmerne er talt op. I Kalundborg Kommune har 30.401 borgere afgivet deres stemme, det giver en stemmeprocent på 81,07 %, hvilket er under landsgennemsnittet, som er på 84,1%.

Helt frem til et par minutter i kl. 20.00 blev der afgivet stemme på valgstedet på Musiks Skole i Kalundborg, som var et af de 18 steder i Kalundborg Kommune hvor der tirsdag kunne stemmes til Folketingsvalget 2022.

Valgformand Esben Hansen gik præcis kl. 20.00 udenfor og råbte til alle fire verdenshjørner, ”er der flere som ønsker at afgive deres stemme,” da ingen meldte sig kunne han gå tilbage, og i samarbejde med de øvrige tilforordnede på valgstedet, få tømt valgurnerne og optællingen af stemmer kunne herefter begynde.

”Det er gået rigtigt fint her hos os, der har været en rigtig god stemning og så har vi haft 25 Ukrainere på besøg som skulle opleve hvordan en valghandling foregår,” fortæller Esben Hansen.

Socialdemokratiet størst

På landsplan sikrer rød blok sig et flertal med mandaterne fra Grønland og Færøerne. Socialdemokratiet får flest stemmer og går 2 mandater frem.

I Kalundborg Kommune er det også Socialdemokratiet som har fået flest stemmer i forbindelse med tirsdagens folketingsvalg.

31 % af stemmerne går til Socialdemokratiet, det er en fremgang på 2,7 % i forhold til 2019.

Derefter følger Venstre med 13,4%, det er en tilbagegang på 12,2%, og med Inger Støjbergs nye parti Danmarksdemokraterne lige efter med 11,2%.

Alle stemmesedlerne fra Kalundborg Kommune samles i Kalundborghallen hvor fintællingen finder sted onsdag, ligesom de personlige stemmer skal tælles op.

Se alle resultaterne fra Kalundborg Kommune, KLIK HER

Del