Så spændende at børn bliver helt stille

Der er også mulighed for, at de mange gæster kan møde selveste Esbern Snare med følge, men det er en bestemt mand som ikke tolererer, at andre, især mænd, kommer for tæt på.

Så spændende at børn bliver helt stille
De mange gæster på Middelaldermarkedet kan bl.a. møde selveste Esbern Snare med følge. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Rigtigt mange lagde lørdag vejen forbi den store middelalderfestival i Højbyen i Kalundborg hvor der blev budt på masser af oplevelser for både børn og voksne. Det fortsætter hele søndagen.

”Når min sø bliver helt stille, så er det altså meget spændende.” sådan sagde en mor som, sammen med rigtig mange andre, var mødt op til gøglershow med Maximus Heratikus på gøglerscenen på Vestborgen lørdag eftermiddag.

Og spændende det var det, der blev både fortalt historie i et hæsblæsende tempo, der var ildshow og ikke mindst et ikke helt ufarligt nummer hvor Maximus Heratikus balancerede et svær på spidsen af en kniv som han havde i munden.

I det hele taget så byder den store middelalderfestival i Højbyen på rigtigt mange oplevelser for både store og små.

På den store græsplæne ved siden af svømmehallen er der fyldt med boder som sælger alverdens varer og der er også mulighed for at de mindste bl.a. kan prøve at skyde med bue og pil.

På Vestborgen har Esbern Snare lejr og her blev der lørdag helstegt et rådyr over åben ild, der var mulighed for at se på rigtige flotte sværd eller prøve gabestokken.

Pladsen foran Vor Frue Kirke er fyldt med spændende boder og i museumshaver er der mange aktiviteter for børn. Her kan man gå på stylter, tage en pudekamp, male et skjold eller lave en dukke af strå.

Esbern Snare er en bestemt herre

Med den store middelalderfestival fejrer Museum Vestsjælland grundlæggelsen af Kalundborg i 1167 og opbygningen af Højbyen. Derfor er der også mulighed for, at de mange gæster kan møde selveste Esbern Snare med følge, men det er en bestemt mand som ikke tolererer, at andre, især mænd, kommer for tæt på.

Det fik borgmester Martin Damm bl.a. at føle fredag under åbningstalen hvor Esbern Snares vagter førte ham bort fra pladsen og lørdag opdagede Esbern Snare, at hans kone havde en date med en anden mand lige midt i det store spisetelt. Der blev talt med meget store bogstaver, så mad og øl i keramikkopperne nærmest hoppede på bordene og vagterne fik besked på at føre Esbern Snares kone væk mens han selv greb sit sværd, men den unge mand var for hurtigt og forsvandt i mængden.

Det hele fortsætter søndag helt frem til kl. 15.30 og der er fri entre.

Se program for middelalderfestivalen, klik her

Del