Så film på Tik Tok om nyt bæredygtigt engangsbind - nu er det på hylden i butikken

Dagli'Brugsen i Snertinge har som den første butik på Vestsjælland fået det bæredygtige hygiejnebind ind i sortimentet.

Så film på Tik Tok om nyt bæredygtigt engangsbind - nu er det på hylden i butikken
Fra venstre: Frederikke Sommer, souschef i Dagli'Brugsen i Snertinge og Simone Westergaard fra Mewalii. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Simone Westergaard fra Kalundborg og Frederikke Dahl fra Odense, har opfundet et bæredygtigt hygiejnebind lavet af plantefibre i deres fælles firma Mewalii.  Nu har den første lokale butik taget det bæredygtige hygiejnebind ind i sortimentet efter at have set en film på Tik Tok.

Det er fem år siden, at Simone Westergaard og Frederikke Dahl satte de første streger til et bæredygtigt engangsbind fremstillet af plantefiber. Undervejs har de to idérige kvinder vundet adskillige priser for deres bæredygtige idé, som nu er i produktion og på vej ud på hylderne i butikker landet over.

Dagli'Brugsen i Snertinge har som den første butik på Vestsjælland fået det bæredygtige hygiejnebind ind i sortimentet.

”Jeg så en film på Tik Tok om det nye bæredygtige engangsbind, det så spændende ud og da jeg så så, at det var en pige fra Kalundborg som havde opfundet det, så var jeg solgt, og nu har vi det på hylderne her i Dagli'Brugsen,” fortæller Frederikke Sommer, souschef i Dagli'Brugsen i Snertinge.

Simone Westergaard håber, at andre lokale butikker også vil tage produktet ind på hylderne.

Missionen bæredygtighed skal blive en succes

Mewaliis mission har hele tiden været at udvikle de mest bæredygtige engangsbind, som er bionedbrydelige, og det er nu lykkedes de to idérige kvinder.  Almindelige hygiejnebind består i dag hovedsageligt af bomuld og plastik, hvilket er to meget miljøbelastende materialer. Alene for at producere 1 kg bomuld bruges op imod 29.000 liter vand, store mængder pesticider og insektmidler, klor til blegning samt en lang transport, da bomuld kun kan gro i tropiske og subtropiske områder. Men Simone Westergaard og Frederikke Dahl har derimod lavet et engangsbind uden bomuld og plastik. De bruger en anden plantefiber, som lever af regnvand, ikke har brug for skadelige kemikalier, dyrkes i Europa og har en bedre absorberingsevne end bomuld. Her bruges der 1000 liter vand pr. kilo bomuld under dyrkning.

”Bindet ligner altså et helt almindeligt bind, som man kender det, bare lavet af bæredygtige materialer. De er både bløde og fri for parfume,” fortæller Simone Westergaard.

Det bæredygtige hygiejnebind fra Mewalii blev i øvrigt også givet gratis ud på både Roskilde Festival og Kalundborg Rock’er i sommer. Ligesom Allikelund Gymnasium i Kalundborg er blandt de første gymnasier i landet, der tilbyder gratis hygiejnebind fra Mewalii til de kvindelige studerende, idet Mewalii har lavet en aftale med gymnasiet om, at de fungerer som testpersoner for det bæredygtige hygiejnebind,

De bæredygtige hygiejnebind kan også købes på www.mewalii.com

Del