Så er kiosken på stationen væk igen - ryger toilettet som det næste.

Læserbrev:

Så er kiosken på stationen væk igen - ryger toilettet som det næste?

Jeg fik mig lidt af en overraskelse da jeg op til sidste weekend skulle med toget ind til Roskilde. Jeg kunne konstatere, at Banekiosken nu er lukket.

Faste pendlere vil huske, at 7-Eleven lukkede for flere år siden, hvorefter stationskioskens område stod tom indtil Michael og hans hustru var så modige at gøre et nyt forsøg. Banekiosken fik ikke mange chancer, for man kunne bl.a. konstatere, at man fra DSBs side ikke var interesserede i at muliggøre billetsalg, selvom Michael havde erfaring med samme, da han tidligere havde været ansat i 7-Eleven. Det modige ægtepar tog mange modige kampe, herunder en sikring af, at der fortsat var noget så fundamentalt vigtigt som et toilet på stationen. Nu kan borgerne risikere, at man uden modstand vil nedlægge selvsamme funktion, for hvem kan komme igennem med en klage når først rationaliseringskonsulenter træffer en beslutning?

Man skal i denne forbindelse huske, at der bør tages hensyn til mindre mobile kunder, som ikke nødvendigvis kan nå over i Føtex, som har åbent 7-21, hvis naturen kalder, og det er et alvorligt problem, hvis man skal vente en time til næste tog. Her tænker jeg naturligvis på mindre geografisk heldige pendlere, som ikke bor lige ved stationen, men som i forvejen kommer dertil med bus eller bil...

Som Kalundborg-borgere kan vi håbe, at den tidligere formand for KL, nemlig byens borgmester Martin Damm (V) vil trække i de nødvendige tråde for, at tydeliggøre, at Kalundborg som udgangsstation for en temmelig stor mængde pendlere bør serviceres anstændigt, og egentlig bør det ligge lige til højrebenet for en borgmester som gerne vil sikre sig en genvalg ved det kommende kommunalvalg om knap et år. Om det så ender med en automatisk løsning som man kender det fra busholdepladsen i Slagelse skal jeg ikke vurdere, men det kan blive et stort problem hvis sagen ikke får bare en smule opmærksomhed.

Henrik V Blunck
Skibbrovænget 25, 4400 Kalundborg

Del