Så er der vand i bibliotekets kælder – igen!

Så er der vand i bibliotekets kælder – igen!
Vandet væltede ind gennem ventilationsrøret og ned i kælderen under Kalundborg Bibliotek. Foto: Niels Plaschke

Læserbrev: Så er der vand i bibliotekets kælder – igen!

Efter søndagens kortvarige skybrud, er der igen vand i kælderen under Kalundborg Bibliotek på Klostertorvet, så det – igen - ikke er muligt at komme til den unikke avissamling, hvis der skal arbejdes med et emne af lokalhistorisk interesse.

Selv, er jeg beskæftiget med af grave i historien om Arne Bybjerg og Carmen Curlers under devisen `Lad de lokale fortælle den lokale historie´, inden DR om et års tid går i luften med en ”dramakomedie der tager afsæt i virkelige begivenheder”.

Som flittig bruger af avissamlingen sad jeg i kælderen d. 28. juli, da skybruddet kom. Lyskassen ved kældervinduet lignede pludselig et grumset akvarie der blev hældt vand i. Hurtigt begyndte det at pible ind langs vinduesrammen og jeg fik travlt med at alarmere personalet. Da jeg var tilbage max. to min. senere, havde vandstanden nået ventilationen, og vandet stod ind i en tyk stråle.

Kælderen blev naturligvis lukket for adgang, så vandet kunne blive suget op og affugtere arbejdede på højtryk i ugevis, inden der igen blev adgang til avissamlingen.

Om det er Domea, Alliken eller Kalundborg Kommune der har pligt til at vedligeholde bl.a. lyskasserne ved jeg ikke, men det kan det konstateres, at man intet har lært.

Helt generelt kan det siges, at de betingelser samlingerne opbevares under i en kælder med ringe ventilation, dårligt neonlys og elendige tunge møbler, ikke er en prioritet i kommunens kulturpolitik.

Niels Plaschke

journalist (dj)

Skibbrovænget 23. Kalundborg.

Del