Så er der valgt et nyt menighedsråd – igen

Det bliver Michael Husted, som har fået flest stemmer, der skal indkalde og styre mødet indtil en ny formand er valgt.

Så er der valgt et nyt menighedsråd – igen

Af Jens Nielsen

Tirsdag aften blev der igen valgt et menighedsråd i Nyvangs Sogn i Kalundborg. De valgte kandidater kommer fra begge de opstillede lister. Kun 208 stemmer blev afgivet.

Et helt nyt menighedsråd blev valgt til Nyvangs Sogn den 21. september, men i følge loven om valg til menighedsråd gives der mulighed for, at der indenfor fire uger efter et ordinært menighedsrådsvalg kan indleveres en alternativ liste med kandidater. Og den ret benyttede Pernille Svare sig af. Derfor var der igen valg til menighedsrådet i Nyvangskirken tirsdag d. 22. november, denne gang som et fremmøde valg, og den ret var der 208 som benyttede sig af, ud af sognets 2.600 stemmeberettigede medlemmer, altså kun omkring 10%.

Da stemmerne var talt op tirsdag aften så fordelingen af stemmer således ud:

Michael Husted – 39 personlige stemmer.

Pernille Svare – 31 personlige stemmer.

Heidi Lillevang – 25 personlige stemmer

Sven-Aage Berg – 23 personlige stemmer.

Morten Larsen – 13 personlige stemmer.

Michael Nielsen – 12 personlige stemmer.

Jane Mollerup – 11 personlige stemmer.

Kandidatliste nr. 1 fik i alt 106 stemmer.

Kandidatliste nr. 2 fik i alt 96 stemmer.

Pernille Svare, som nu selv er valgt fra liste 2, er glad for at tre personer fra hendes liste nu er repræsenteret i det nye menighedsråd og håber på et godt samarbejde med de øvrige medlemmer.

”Det er afgørende nu, at vi kan finde en fælles måde at samarbejde på, ellers bliver vi bare endnu en ny historie om Nyvangskirken,” siger Pernille Svare.

Normalt tiltræder et nyt menighedsråd den 1. søndag i advent, og det er nu på søndag d. 27. november, samtidig siger loven, at det nye menighedsråd skal have konstitueret sig inden, og det konstituerende møde skal indkaldes med 8 dages varsel, derfor skal det nye menighedsråd først mødes efter konstitueringen, som kommer til at foregå i næste uge, oplyser Jan Østergaard, der er midlertidig formand for Nyvang Sogns Menighedsråd.

Det bliver Michael Husted, som har fået flest stemmer, der skal indkalde og styre mødet indtil en ny formand er valgt.

Med valget af det nye menighedsråd for Nyvangs Sogn bliver det spændende at følge, om der nu endelig bliver arbejdsro i Nyvangskirken efter flere år med uro og ballade.

En af opgaverne for det nye menighedsråd bliver ansættelse af en ny sognepræst efter, at Birgitte Saltorp har valgt at søge et nyt embede som stiftsvikar fra 22. november 2022. 

I følge Jan Østergaard kommer der dog til at gå et stykke tid før en ny præst kan ansættes. Det nye menighedsråd skal først ind i arbejdet, og det bliver med provst Jørgen Noe for bordenden i den første lange periode.

Del