S-kandidat: Vil give del af sit honorar til frivillige foreninger

S-kandidat: Vil give del af sit honorar til frivillige foreninger

Af Jens Nielsen

Socialdemokraten Esben Hansen vil give 40.000 kr. over fire år af kommunalbestyrelsens honoraret, hvis han bliver valgt ind i Kalundborg kommunalbestyrelse. Pengene skal gå til foreninger i Kalundborg kommune.

Beslutningen traf Esben Hansen allerede, da han besluttede at stille op.

”Jeg er opvokset i en familie, hvor det, at være frivillig er en naturlig del af livet. At gøre det lille ekstra, så flere bliver inddraget og bliver en del af et fællesskab,” fortæller Esben Hansen. Han understreger, at velfærdssamfundets kerneopgaver ikke skal løses af frivillige.

Det lokale frivillige arbejde er med til at øge livskvaliteten for borgere i vores kommune, mener Esben. Han vil give 10.000 kr. om året i fire år for at anerkende og støtte det kæmpe arbejde en masse mennesker gør hver eneste dag.

Om det er at ekspedere i Mødrehjælpen, lave kaffe til møder i hjernesagen, arrangere og vedligeholde et idrætsfællesskab som Recowery Bulls, træne miniputter i RGI, være bestyrelsesmedlem i en forening eller bakke op om børns fritidsaktiviteter.

Køber Esben Hansen stemmer med sin ide?

”Jeg er af den overbevisning at man ikke kan købe stemmer i Danmark og slet ikke med dette beløb.  Jeg køber ikke noget eller nogen – jeg giver noget. Både med alt det frivillige arbejde jeg gør og med denne donation. Vi skal hædre disse mennesker der hver dag gør en uegennyttig indsats for og sammen med andre,” siger Esben Hansen.

Esben Hansen er selv frivillig i SYMB, Venlighverdag, Dansk Folkehjælp og som indsamler for flere humanitære organisationer.

Esben Hansen har ikke besluttet hvem der skal modtage de enkelte donationer, men en ting er sikkert,

”Det er en beslutning jeg træffer med hjertet – uden indflydelse fra mit politiske parti,” siger han.

Del