Ruth har været reservemor for de danske soldater

Der er lagt op til et tankevækkende, nærværende og medrivende foredrag, torsdag den 26. januar klokken 19, når "soldaternes reservemor", Ruth Brik Christensen, gæster Biblioteksinfo på Vesterlunden 1 i Snertinge.

Ruth har været reservemor for de danske soldater
Ruth Brik Christensen giver den 26. januar et sjældent indblik i, hvordan hverdagen udfolder sig for soldaterne i de danske lejre, og hvordan det er at være den forstående og lyttende ”mor” til soldater i verdens brændpunkter. Pressefoto

Af Merete Jensen, merete@tv-kalundborg.dk

Hvordan formår man at skabe hygge i en ørken, når bomberne regner om ørerne på én? Hvordan kan man fortsat øse ud af medfølelse, når man selv har mistet? Det vil Ruth Brik Christensen give sit bud på, torsdag den 26. januar klokken 19.00 til 21.00 i Biblioteksinfo på Vesterlunden 1 i Snertinge.

Som leder af KFUM’s Soldaterhjem har Ruth Brik Christensen været med de danske soldater i både Irak, Afghanistan og Libanon, hvor hun – mere eller mindre – har været en slags reservemor for dem. Oplevelserne fra dengang har hun samlet i bogen ”Ruth i krig”, som fortæller historien om en kvinde, der efter at have mistet sin mand, beslutter sig for at gøre livet lidt bedre og sjovere for andre mennesker. Det bliver de danske soldater der kommer til at nyde godt af det. Bogen er solgt i flere oplag, og Ruth blev tilbage i 2010 kåret til ”Årets helt” af Jyllandsposten.

Ruth Brik Christensen er en dygtig og engageret foredragsholder, og hun folder fortællingen om sine oplevelser fra krigszonen ud på meget nærværende vis. Hun giver et sjældent indblik i, hvordan hverdagen udfolder sig for soldaterne i de danske lejre, hvordan det er at være den forstående og lyttende ”mor” til soldaterne, som er langt væk fra familier og venner.

Foredraget er arrangeret af Kalundborg Biblioteker i samarbejde med Snertinge Biblioteksgruppe. Normalprisen for at deltage er 90 kroner, og hvis man er medlem af Biblioteksklubben er prisen 75 kroner. Begge priser er inkl. kaffe/the og småkager.

Er du ikke allerede medlem af Kalundborg Bibliotekers Biblioteksklub? Så meld dig nemt og gratis ind via: www.kalundborgbib.dk/klub

Del