Royal Run: Også for mennesker med fysisk handicap

Har du ikke sikret dig et startnummer til Royal Run endnu, har 5 Tårns Motion mulighed for at formidle 20 startnumre til ”Hjulløberne” som holdet kaldes.

Royal Run: Også for mennesker med fysisk handicap
Mennesker med funktionsnedsættelse har nu også mulighed for at deltage i Royal Run. Arkivfoto: Ole Agerbæk

Af Jens Nielsen

Som en udløber af Kalundborg kommunes projekt ”foreninger for alle” starter 5 Tårns Motion nu et hold for mennesker med fysisk handicap. Holdet kaldes Hjulløberne.

Første mål er Royal Run, men målet er et blivende hold, der giver de nye medlemmer mulighed for træning og socialt samvær i en velfungerende motionsklub med mange aktiviteter.

Så hvis man vil have sin ægtefælle, børn eller forældre med er der også et hold til dem.

Til start er der lørdagstræninger fra lørdag den 10. februar, men med de rette tilmeldinger og lyst/behov fra medlemmer kan dette udvides med træning tirsdage og torsdage, oplyser 5 Tårns Motion

Har du ikke sikret dig et startnummer til Royal Run endnu, har 5 Tårns Motion mulighed for at formidle 20 startnumre til ”Hjulløberne” som holdet kaldes.

”Grib chancen og brug muligheden, hvad enten du allerede er aktiv, vil bruge holdet som en del af din genoptræning, eller om du som jeg skal vænne dig til at bruge kørestol på grund af senfølge af en skade/sygdom” siger Allan Waest der er initiativtager og tovholder på hjulløberholdet, og fortsætter,

”Er du en af dem som har tænkt at du godt ville være med, men at det måske ikke er så smart med kørestol, rollator, eller funktionsnedsættelse, så kan vi fortælle dig, at på 5 km ruten som har cirka 5.300 deltagere, er omkring 2.500 af dem ikke løbere, men er tilmeldt til at gå turen. Så det kan du måske også gennemføre - bare gående med rollator eller transportere dig rundt i din kørestol ved egen hjælp.”

Du kan også blive tilmeldt til 1 mile som er 1.609 meter.

For at være med på holdet, som træner hver lørdag frem til den 20. maj, skal du:

  • være selvhjulpen, dvs. kunne komme rundt uden anden ledsager
  • have funktionsnedsættelse, kørestolsbruger eller bruger af rollator
  • melde dig ind i 5 Tårns Motion. Formålet med træningen er ikke kun til Royal Run, men også at du har et træningsfællesskab efter den 20. maj.
  • 20 holddeltagere har mulighed for at købe et startnummer (forudsat deltagelse hver lørdag i hele februar samt 2. og 9. marts, hvor der skal sættes navn på startnumrene.

Se mere - klik her

Del