Royal Run kommer til at vare hele dagen

Der arbejdes med flere eventzoner hvor der vil være aktiviteter fordelt i aldersgrupper. Der forventes nemlig op mod 25.000 gæster til Kalundborg.

Royal Run kommer til at vare hele dagen
Måske bliver det H.M. Kong Frederik 10. som løber Royal Run i Kalundborg. Foto: Matthew James/Royal Run

Når Royal Run besøger Kalundborg, bliver det en begivenhed som varer hele dagen. Lige nu er forberedelserne i gang, og Kalundborg Kommune lover aktiviteter for hele familien hele dagen.

Hvor der bliver start og mål og hvordan selve løberuten er til Royal Run i Kalundborg 2. pinsedag, mandag den 20. maj, forbliver en hemmelighed lidt endnu, men Cathrine Sinding og Julie Cebula fra Kalundborg Kommune kan dog afsløre så meget, at det kommer til at foregå i midtbyen af Kalundborg. De kan også afsløre, at et af de kongelige medlemmer løber i Kalundborg, men der er endnu ikke sat navn på om det bliver H.M. Kong Frederik 10. eller H.M. Dronning Mary.

Kalundborg Kommune arbejder lige nu med flere temaer, som bl.a. handler om fortællingen om Kalundborg som skal fortælles til den kongelige person som gæster Kalundborg og så arbejdes der med flere eventzoner hvor der vil være aktiviteter fordelt i aldersgrupper. De eventzoner, der arbejdes med lige nu, bliver på Klostertorvet/Klosterparken, Havneparken, Kordilgade/Skibbrogade og Møllebakken. Der forventes nemlig op mod 25.000 gæster til Kalundborg.

”Der er solgt 10.000 løbenumre, og man forventer 1,5 gæst pr. løber, så det er altså 25.000 mennesker som kommer til Kalundborg d. 20. maj som skal opholde sig i rigtigt mange timer,” fortæller Julie Cebula.

De tre løberuter, 1 mil, 5 km og 10 km forventes afviklet både formiddag, middag og eftermiddag, men  rækkefølgen kendes endnu ikke, og det vil give masser af liv i gaderne i midtbyen hele mandagen 2. pinsedag.

Derfor er der også søgt om tilladelse hos Erhvervsstyrelsen til, at butikkerne kan holde åbent hele mandagen, 2. pinsedag hvor de mange mennesker som vil være i midtbyen, kan handle og få noget at spise og drikke.

Men der er stadigvæk mange løse ender som endnu ikke er på plads, planer og ideer som skal godkendes af dels PET og dels TV2.

”PET, TV2 og sekretariatet fra Royal Run kommer til Kalundborg i løbet af februar hvor de skal nikke ja til vores forslag, nogle har interesse i godt fjernsyn mens andre har fokus på om det er interessant for den kongelige og PET skal se på sikkerheden,” fortæller Cathrine Sinding.

I forbindelse med Royal Run er der iværksat en række af aktiviteter op til selve løbsdagen, bl.a. en række før-fester hvor den første er afviklet i begyndelsen af januar og den næste afvikles nu på lørdag d. 3. februar hvor der løbes fra Gørlev Idrætsefterskole.

Del