Royal Run: Hele indre by bliver spærret af

Arrangørerne af Royal Run anbefaler altid, at du i videst muligt omfang tager det offentlige, cykler eller går hen til startområdet,

Royal Run: Hele indre by bliver spærret af

Af Jens Nielsen

Der ventes op mod 25.000 mennesker til Kalundborg i forbindelse med afviklingen af Royal Run 2. pinsedag. Hele midtbyen vil være afspærret for trafik og der indsættes shuttlebusser til parkeringsområderne.

Der bliver intet mindre end 10.000 glade mennesker, der skal løbe eller gå One mile, 5 km eller 10 km til Royal Run i Kalundborg. Derudover ventes op mod 15.000 tilskuere. Derfor giver det nærmest sig selv, at der kan blive trængsel om pladsen i Kalundborg midtby.

Arrangørerne af Royal Run anbefaler altid, at du i videst muligt omfang tager det offentlige, cykler eller går hen til startområdet, som er på J. Hagemann-Petersens Alle. Er dette ikke en mulighed, så håber vi, at du gør en indsats for at sætte dig i en bil sammen med andre, både af hensyn til miljøet, men også af hensyn til pladsen og trafikafviklingen, skriver arrangørerne.

For at kunne afvikle så stort et arrangement vil hele midtbyen i Kalundborg været spærret for trafik fra søndag d. 19. maj kl. 20 til mandag d. 20. maj kl. 20.

Desuden vil området fra Hestehaven og til Solitudevej være spærret for trafik i tidsrummet fra søndag d. 19. maj kl. 20 til mandag d. 20. maj kl. 16.30.

Kommer du i bil 
Udenfor Kalundborg by vil der være parkeringspladser øst, nord og syd for Kalundborg by, her vil være skiltet tydeligt når man ankommer til Kalundborg.  

Midtbyen er spærret for almindelig trafik, så det er kun muligt at parkere udenfor byen. Fra de fjernest liggende parkeringspladser vil der være shuttlebusser, der tager dig ind til byen. Du kan også tage din cykel bag på bilen, og cykle det sidste stykke.     

Når du nærmer dig byen er det en god idé at slå navigationen fra og tune ind på de vejskilte, der er stillet op i anledning af Royal Run. Tjek den aktuelle trafiksituation - fx på kortet på trafikinfo.dk. Hør radio og få meldingerne fra DR P4 Trafik, mens du kører, skriver Royal Run.

Kommer du på cykel
Du kan parkere tæt på startstregen ved Munkesøen lige overfor Kalundborg Hallerne.

Er du med tog
Kalundborg Station ligger få hundrede meter fra startområdet, og toget er derfor en rigtig god transportmulighed på dagen. Vær opmærksom på at man ikke kan komme til og fra stationen med bil eller taxa.  Tæt ved Station Øst/Biotekbyen afgår der shuttlebusser – se nedenfor.  

Parkering

Park & Shuttle: 
Der kører gratis shuttlebusser ind til centrum fra de parkeringsområder, der ligger længere væk fra byen: På Rådhuset, ved Novo Nordisk og ved Hareskovvej.  

Parkér bilen på et af de store parkeringsområder uden for byen og hop på en shuttlebus. Busserne kører konstant i tidsrummet kl. 10-20.

Park & Bike
Parkér og tag cyklen resten af vejen. Fra Rådhuset, ved Novo Nordisk og ved Hareskovvej er der 2-3,5 km til startområdet og cykelparkeringen.  

Handicapparkering   
Køretøjer med handicapparkeringskort kan parkere i Elmegade på den vestligste del af den store parkeringsplads.

Del