Royal Run: Flere startnumre, men ikke til Kalundborg

Interessen for Royal Run 2024 har været overvældende i de fem værtsbyer, og nu udvides der med flere startnumre i fire byer, dog ikke i Kalundborg.

Royal Run: Flere startnumre, men ikke til Kalundborg
Af hensyn til pladskapaciteten og den gode oplevelse for alle har Royal Run valgt ikke at udvide med flere startnumre i Kalundborg. Foto: Matthew James/Royal Run

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk 

Interessen for Royal Run 2024 har været overvældende i de fem værtsbyer, der efter kun to måneder kunne melde alt udsolgt. I Kalundborg var alt udsolgt efter få dage. Men nu sættes yderligere 7.500 startnumre til salg fra den 31. januar – dog får Kalundborg ikke nogen.

Der er på alle måder lagt op til en helt særlig udgave af Royal Run 2. pinsedag, der nu bliver med en konge i spidsen for begivenheden. H.M. Kong Frederik 10. fortsætter sit store engagement i Royal Run og i at bevæge danskerne. Endnu engang har interessen for eventet været overvældende: Intet mindre end 87.500 motionister fik på rekordtid sikret sig startnummer til dette års begivenhed, der meldte alt udsolgt i december. Derfor har arrangørerne arbejdet på højtryk for at sikre en udvidelse af kapaciteten i de byer, hvor det er muligt. Det er det dog ikke været i Kalundborg. Det skriver Danmarks Idrætsforbund og DGI en pressemeddelelse onsdag.

Vil ikke udvide i Kalundborg

Efter en vurdering af de kommende ruter, start- og målområde og værtsbyernes generelle pladsforhold og indretning har Royal Run besluttet at udvide med samlet set 7.500 flere startnumre fordelt i Brønderslev, Aarhus, Fredericia og København/Frederiksberg. Af hensyn til pladskapaciteten og den gode oplevelse for alle har Royal Run valgt ikke at udvide med flere startnumre i Kalundborg.

”Det bliver på alle måder en helt særlig og historisk udgave af Royal Run, der for første gang bliver med deltagelse af Danmarks nye kongepar. Siden vi kunne melde udsolgt af startnumre, har vi dagligt fået henvendelser fra danskere, der har spurgt til mulighederne for at kunne deltage aktivt. Vi er meget glade for, at det er lykkes at udvide kapaciteten i fire ud af fem byer, så vi nu kan invitere endnu flere med i den store motionsfest, som Royal Run er,” siger Morten Mølholm Hansen, administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund (DIF) og medlem af Royal Runs styregruppe.

Et tilløbsstykke på tværs af generationer

Der bliver åbnet for salg af nye startnumre den 31. januar kl. 10, hvor det vil være muligt at købe adgang til flere af Royal Run-distancerne, der både kan løbes og gås. Det varierer i de enkelte værtsbyer, hvilke distancer der sættes til salg, og i Kalundborg er der altså ikke flere startnumre at købe.

”Vi kan igen i år konstatere, at Royal Run er et tilløbsstykke, der samler generationer, venner og familier på kryds og tværs. Det er vi stolte af, og vi glæder os over, at forventeligt godt 95.000 danskere i alle aldre sammen vil bevæge sig den 20. maj,” siger Jens Otto Størup, administrerende direktør i DGI og ligeledes medlem af Royal Runs styregruppe.

De fremtidige kapaciteter fordeler sig således:

  • Brønderslev: Udvides fra 7.500 startnumre til 9.000
  • Aarhus: Udvides fra 17.500 startnumre til 20.000
  • Fredericia: Udvides fra 12.500 startnumre til 13.500
  • København/Frederiksberg: Fra 40.000 startnumre til 42.500

Del