Royal Run: Det som flest borgere har henvendt sig om

Det er med at få snøret løbeskoene når årets største, aktive folkefest for første gang kommer til Kalundborg og Martin Damm håber også, at foreningslivet tager handsken op og får arrangeret løbe- eller gå-hold.

Royal Run: Det som flest borgere har henvendt sig om
Borgmester Martin Damm har fået mange henvendelser fra borgerne som ønsker sig Royal Run til Kalundborg. Nu bliver det virkelighed. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborg bliver en af de fem startbyer til Royal Run ’24. Det blev offentliggjort torsdag morgen. Det har været et stort ønske fra borgerne siger borgmester Martin Damm (V).

Når Royal Run 2024 rammer Kalundborg 2.pinsedag d. 20. maj, så er det i den grad en by, der er klar til at skabe fornemme rammer for de tusindvis af motionsløbere, der skal bide skeer med One mile, 5 km-distancen og 10 km-distancen.

Interessen for Royal Run er stor. På knapt to timer har næsten 500 liket opslaget på TV-Kalundborgs facebookside og Royal Run er faktisk den enkeltstående begivenhed, som borgmesteren har fået flest henvendelser fra borgerne om, med ønsket om, at Kalundborg Kommune lagde billet ind på begivenheden.

”Vi prøver om vi kan få et større arrangement til Kalundborg hvert år. Vi har haft cykelløb flere gange men det jeg har fået flest uopfordrede henvendelser omkring, er borgere som spørger om ikke vi kan få Royal Run til Kalundborg, så da vi fik muligheden, var vi selvfølgelig glade,” fortæller Martin Damm, og fortsætter, ”Mange af de andre arrangementer som har været afholdt i Kalundborg kan man søge om men det kan man ikke med Royal Run, det bliver man udpeget til, men hele det samarbejde Kalundborg Kommune har med DGI omkring Bevæg dig for Livet gør, at man på den måde bliver en kandidat.”

Så det er med at få snøret løbeskoene når årets største, aktive folkefest for første gang kommer til Kalundborg og Martin Damm håber også, at foreningslivet tager handsken op og får arrangeret løbe- eller gå-hold.

”Jeg vil gerne opfordre foreningslivet i hele kommunen til at arrangere løbe- eller gå-hold med henblik på, at så mange som muligt kommer i bedre form til løbet. Mange deltagere i Royal Run har ikke tidligere deltaget i motionsløb. En del af formålet med Royal Run er netop at inspirere danskerne til at være aktive – også i perioden før og efter, at Royal Run bliver afholdt,” siger Martin Damm, og fortsætter, ”Det ville være rigtigt fint, hvis foreningslivet vil være med til at bruge Royal Run som løftestang til at få endnu flere til at komme ud og røre sig.”

Klar til at tage udfordringen op

En af de foreninger som allerede tager udfordringen op er løbeklubben 5 Tårns Motion som i eftermiddag laver en lille happening på Solskinspladsen fra omkring kl. 16 hvor de vil være klar med bl.a. blå Royal Run muffins inden der sættes gang i dagens træning på en 5 km rute.

5 Tårns Motion har også sat flagalléen op i Kordilgade og Skibbrogade for at markere, at Royal Run kommer til Kalundborg i 2024.

Del