Røsnæsløbet markerer den sidste Store bededag

Røsnæsløbet er et tilbud til mange målgrupper fra begyndere til mere trænede. Kalundborg-IF håber med dette fælles arrangement at kunne skabe en dag, der kan inspirere flere til bevægelse.

Røsnæsløbet markerer den sidste Store bededag
Løberne kan opleve masser af fantastisk natur. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborg IF fejre den sidste Store Bededag nogensinde med det klassiske Røsnæsløb, som bliver afviklet på denne denne dag for gang nummer 43. Der er hele fire forskellige ruter og det er for hele familien.

"Så bare kom; alene, med venner eller med familien. Der bliver hyggeligt i Munkesøen og på ruterne fredag den 5. maj 2023 hvor både gående og løbende vil bevæge sig sammen på de fine ruter," fortæller  Mads Seneberg, løbskoordinator og formand for Kalundborg IF.

Allerede i 1929 blev det første Røsnæsløb afholdt. Dengang var der ikke rigtigt noget der hed motionsløb. Løbet var en del af det danske mesterskab i langdistanceløb, og ruten fra spidsen af Røsnæs til opløb på Gisseløre stadion var 20 km. Løbet blev vundet af Richard Risum fra Kalundborg-IF i tiden 1:15:37, nr. 2: blev G. Bach fra Sparta København 1:15:54.

I 1979 blev løbet genoptaget som et motionsløb på 16 km. med start på Røsnæsspidsen og mål på Munkesøen Stadion. Senere er der kommet en kortere rute med, så der er gå- og løbetilbud til flere. Denne rute foregår i Kalundborg by.

Røsnæsløbet er et tilbud til mange målgrupper fra begyndere til mere trænede. Kalundborg-IF håber med dette fælles arrangement at kunne skabe en dag, der kan inspirere flere til bevægelse, øge kendskabet til lokalområdet og bare give deltageren en god oplevelse sammen i nogle fantastiske naturmæssige og spændende landskabelige rammer.

Røsnæs er halvøen vest for Kalundborg og med dette løb er det lagt et større logistisk arbejde ind for at give en så stor oplevelse af området som muligt. Løbet har også til formål at blande motionsgrupper, således at der er noget at samles om for hele familien eller vennegruppen uagtet at man er på forskelligt træningsniveau.

Løbet vil foregå i parken omkring Munkesøen centralt i Kalundborg og således, at 15,5 km. og halvmaraton fragtes med busservice til Røsnæsspidsen for at kunne løbe i Røsnæs halvøens fulde længde og for at få så optimal en landskabelig oplevelse som muligt.

Der vil være forskellige gå- og løbemuligheder:

Der er 5 km., 15,5 km., halvmaraton og fuld maraton. Ruten til halvmaraton og maraton er DAF-opmålt og derfor med i DAF´s rangliste.

Man vælger selv om man vil løbe eller gå bare man er i mål inden klokken 15:30.

Der vil være præmie til førstepladsen for mænd og kvinder i de 4 distancer og der vil være lodtrækningspræmier blandt alle de forhåndstilmeldte. Præmierne kommer fra en række gode sponsorer.

Der vil være gode depot for ca. hver 6 km. På 5 km. ruten vil der være depot halvvejs på ruten.

Løbet har tidligere haft ca. 150 deltage, og klubben håber at dette traditionsrige løb vil lokke mange lokale og udenbys løbere til. Særligt håber klubben, at 5 km. distancen vil være et tilbud til mange om at prøve den stemning det giver at løbe med nummer på.

Der er nummerudlevering, omklædning m.v. i Munkesøen, herfra køres løberne på 15,5 km. og halvmaraton i bus til Røsnæsspidsen, hvorfra vi kan love et smukt landskab og måske rygvind hele vejen mod mål ved Munkesøen i Kalundborg. De seje på maratondistancen løber selv fra Munkesøen til Røsnæsspidsen og retur. På maratondistancen tøver Kalundborg IF lidt med at love rygvind begge veje :-)

Se mere omkring tilmelding  - klik her

Del