Røsnæs Trail i smukt solskin

Lørdag løb omkring 800 løbeglade mænd, kvinder og børn på Røsnæs under en smuk forårssol.

Røsnæs Trail i smukt solskin
Til trods for at foråret har ladet vente på sig, har omkring 800 løbeentusiaster meldt sig til Røsnæs Trail. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Lørdag løb omkring 800 løbeglade mænd, kvinder og børn på Røsnæs under en smuk forårssol, der skinnede fra en klar blå himmel. Det var et udsolgt Røsnæs Trail 2024, der gik i gang med 32 km ruten kl. 10 lørdag formiddag.

Til trods for at foråret har ladet vente på sig, har omkring 800 løbeentusiaster meldt sig til Røsnæs Trail, og det populære løb kunne melde udsolgt for ca. tre uger siden.

Ruten indeholdt noget af det bedste, som Røsnæs kan byde på rent løbemæssigt – omkring 700 højdemeter samt en helt fantastisk udsigt med blå himmel og solskin. Rigtig mange forskellige nationer var repræsenteret til lørdagens Røsnæs Trail, hvor der udover flot natur, var masser af udfordringer. Det har nemlig regnet meget i den sidste tid, hvilket betød at det var en noget våd og mudderet fornøjelse for løberne på visse dele af ruten til trods for det gode vejr på selve dagen.

Den unikke og storslåede natur på Røsnæs er I øvrigt et af 15 områder i Danmarks naturkanon. Der var mulighed for både at løbe en rute på 32 km og en på 12 km, ligesom ruten på 12 km også kunne gennemføres gående, og der var et børneløb.

Det er fortsat Steen Walter, der oprindeligt er fra Kalundborg, der igen i år, er initiativtageren til trailløbet, der begyndte og sluttede i Naturrummet på Røsnæs. Efter starten gik ruten langs kysten, stier i skov, grusstier/veje, løb på stranden, selvfølgelig krydret med masser af bakker samt smukke og stejle stier.

Hurtigste mand i mål efter de 32 km. blev Jens Emil Sloth Nielsen med 2:12:33. Hurtigste kvinde blev norske Eva Simonsen med 2:39:13

Bertram Holtov blev hurtigste mand på 12 km. ruten i tiden 53:50, mens Julie Svensson Magelund, brugte 1:07:19 på de 12 km. og dermed blev den hurtigste kvinde på ruten.

Del