Røsnæs bør ikke blive en tilkørsel til en motorvejsbro

”Til alle jer, der slås mod etableringen af betonmonsteret: tak"

Røsnæs bør ikke blive en tilkørsel til en motorvejsbro Kommunalbestyrelsesmedlem Niels Erik Danielsen havde sat to valgplakater i jorden med 100 meters afstand for at markere, at så meget bliver bredden på en eventuelt kommende motorvej sammen med en højhastighedsbane til tog. Skiltet som kan anes i baggrunden står 100 meter væk. Foto: Jens Nielsen

Tekst og foto af Jens Nielsen

Folketingsmedlem og politisk ordfører for Enhedslisten Mai Villadsen besøgte onsdag Røsnæs for at snakke Kattegatforbindelse sammen med lokale medlemmer af Enhedslisten og medlemmer fra Nej til motorvej på Røsnæs.

En eventuel Kattegatforbindelse har fyldt rigtigt meget i den lokale valgkamp selv om afgørelsen i sidste ende træffes på Christiansborg.

Enhedslisten har både lokalt og på Christiansborg hele tiden været imod en Kattegatforbindelse og onsdag besøgte politisk ordfører for Enhedslisten Mai Villadsen så Naturrummet på Røsnæs sammen med lokale repræsentanter fra Enhedslisten og folk fra protestgruppen Nej til motorvej på Røsnæs.

Kommunalbestyrelsesmedlem Niels Erik Danielsen havde sat to valgplakater i jorden med 100 meters afstand for at markere, at så meget bliver bredden på en eventuelt kommende motorvej sammen med en højhastighedsbane til tog.

”Selv om det ikke er kommunalpolitik, så bliver det jo alligevel, det er et meget vigtigt spørgsmål som kommer til at have stor betydning bl.a. her i Kalundborg,” sagde Niels Erik Danielsen i sin velkomst til Mai Villadsen.

”Noget der måske desværre er på vej til Røsnæs, er en motorvej, fordi flere partier ønsker en Kattegatforbindelse. Det går altså ikke! Man kan ikke bare pløje gennem Røsnæs, Samsø og Hou-områdets natur. Anlægget af broen vil også koste utroligt meget på klima kontoen. For Beton og stål er meget CO2-tunge materialer,” sagde Mai Villadsen i sin tale til de fremmødte, og fortsatte,

”Til alle jer, der slås mod etableringen af betonmonsteret: tak! Det er så vigtigt! Jeg vil sammen med resten af Enhedslisten på Christiansborg gøre alt, hvad jeg kan for at understøtte jer. Røsnæs er en uerstattelig naturperle. Det bør ikke blive en tilkørsel til en motorvejsbro!”

Mai Villadsen fik en mulepose fra Nej til motorvej på Røsnæs, så hun kan reklamere lidt på Christiansborg.

Ud over besøget ved Naturrummet på Røsnæs skulle den politiske ordfører også besøge Café Liv i Høng.

Del