Ros fra minister til Kalundborg for at samarbejde på tværs
Ane Halsboe-Jørgensen mente, at det er en politisk fadæse, at elever i folkeskolen ikke har flere opgaver hvor man bruger hænderne og af den grund fravælger en erhvervsuddannelse.

Af Jens Nielsen
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen roste Kalundborg for at have etableret et samarbejde på tværs af virksomheder og fagforeningerne, der har givet et grundlag for en stor lokal vækst, da hun tirsdag deltog i en arbejdsmarkedspolitisk konference i Kalundborg arrangeret af 3F.
Knapt 100 arbejdsmarkedsspecialister fra fagforbundet 3F deltog tirsdag i en arbejdsmarkedspolitisk konference, som blev afholdt hos Chr. Hansen på havnen i Kalundborg.
”Vi har en arbejdsmarkskonference hvor vi kigger på, hvad er der af udfordringer og hvad kan 3F hjælpe med. Vi ved jo, at i Kalundborg sker der utroligt meget lige nu og man kommer til at mangle medarbejdere og er der ting som 3F gerne vil deltage i, så er det at skaffe kvalificeret arbejdskraft og vi ved at Kalundborg bliver et kraftcenter i fremtiden,” fortalte forbundssekretær i 3F, Søren Heisel.
I det lange program for dagen var der bl.a. også oplæg af borgmester Martin Damm (V), direktør for Kalundborg Havn, Bent Rasmussen og arbejdsmarkedschef Lasse Bjerregaard, næstformand for 3F Kalundborg, Gitte Nordbo Keller og tillidsrepræsentant på Novo Nordisk, Søren Friis.
Efter frokost og rundvisning på Kalundborg Havn, besøgte beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) konferencen for at sætte fokus på den manglende arbejdskraft i store dele af landet.
”Der er et kæmpestort potentiale hvis vi gør nogle ting anderledes, så kan vi få flere med. Vi kan sørge for, at der er endnu flere mennesker i vores land som får foden indenfor på arbejdsmarkedet og vi samtidig har virksomheder der kan levere. Jeg tror vi skal kigge mange steder hen, vi skal sørge for et mere rummeligt arbejdsmarked i forhold til vores seniorer, det samme gælder folk med enten et fysisk eller psykisk handicap, hvor vi ikke er gode nok til at se de resurser de mennesker rummer og så har vi faktisk 42.000 unge som hverken er i job eller under uddannelse,” fortalte beskæftigelsesminister til deltagerne af den arbejdsmarkedspolitiske konference.
En politisk fadæse
Ane Halsboe-Jørgensen mente, at det er en politisk fadæse, at elever i folkeskolen ikke har flere opgaver hvor man bruger hænderne og af den grund fravælger en erhvervsuddannelse.
”Vi er nødt til at spørge os selv om et af de skred der er sket, væk fra at vælge en faglært uddannelse stammer fra den måde vi har lavet folkeskolen på. Det er meget lidt praktisk orienteret undervisning vores børn får, hvornår har de sidst bygget ting, følt, sanset, mærket ting, hvornår har de selv skabt ting og hvor meget handler det egentligt om at sidde med en bog. Vi har totalt sovet i timen og det er en politisk fadæse, for det betyder, at hvis det hele bliver teoretisk anlagt, handler om bøger, så er det oplagte valg at tage tre år mere af det på et gymnasium,” sagde Ane Halsboe-Jørgensen, inden hun sagde farvel til konferencedeltagerne og kørte ud ad Kalundborg igen.