Rolige og godmodige hunde søges

På bibliotekerne i Kalundborg Kommune søger man lige nu efter nye frivillige Læsehunde, der skal være med til at skabe positive læseoplevelser for børn.

Rolige og godmodige hunde søges
Som frivillig er man altså med til at gøre en reel forskel for børns læseglæde, og det giver nogle gode oplevelser.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

På bibliotekerne i Kalundborg Kommune søger man lige nu efter nye frivillige Læsehunde, der skal være med til at skabe positive læseoplevelser for børn. Bibliotekerne har gennem flere år haft stor succes med deres læsehunde, men nu mangler de læsehunde.

”Har du en rolig hund, som er god til børn? Er din hund tilfældigvis også glad for at få læst højt, eller kunne den blive god til det? Så er det meget vel dig og din hund, som vi kunne tænke os at samarbejde med.” Sådan lyder det lige nu fra bibliotekerne i Kalundborg Kommune.

Kort fortalt er en læsehund en venlig og børneglad hund, som er med til at skabe en positiv læseoplevelse for børn med læseudfordringer i 1.-5. klasse. Hundens fornemmeste opgave er at lytte tålmodigt og interesseret til de bøger, som barnet læser op for den. Hunden kan på den måde hjælpe med at motivere børnene til at læse og ikke mindst styrke deres selvtillid.

Gør en stor forskel for mange børn

Som frivillig er man altså med til at gøre en reel forskel for børns læseglæde, og det giver nogle gode oplevelser. På Kalundborg biblioteker har man, igennem mange år, haft stor succes med læsehunde. Der har været flere hold, der har været fordelt og tilknyttet til de forskellige biblioteksfilialer. Der har været stor interesse for læsehundene fra børns side, der har brugt dem som en god læsestøtte, og bibliotekerne har oplevet, at det har gjort en rigtig stor forskel for mange af børnene.

Desværre er antallet af læsehunde sunket ind, da hund og ejer er fraflyttet kommunen eller har haft andre årsager til at stoppe. Derfor ligger det nu Kalundborg Biblioteker meget på sinde at få skabt et nyt hold af læsehunde, så de kan glæde de mange børn, der har lysten til at læse, men oplever udfordringer ved det.

Informationsmøde om konceptet læsehunde

En stor drivkraft bag projektet er Elsebeth Ring Andersen, hundeejer og medlem af Hvidebæk Lokalråd. Sammen med Foreningen for Socialt Ansvar vil Hvidebæk Lokalråd og Kalundborg Biblioteker derfor gerne invitere til informationsmøde om at blive frivillig læsehund på bibliotekerne i Kalundborg Kommune.

Mødet foregår den 6. juni kl. 19-21 i Ubby Forsamlingshus. Her håber man at se mange hundeejere, hvor der vil blive fortalt meget mere om konceptet Læsehunde, samt der vil blive orienteret om processen, hvis man ønsker at tilmelde sig. Arrangmeentet er gratis, men det er nødvendigt at tilmelde sig på www.kalundborgbib.dk under ’Det sker’.

Del