Røgudvikling de næste fem weekender er kun øvelse

Øvelserne foregår i tidsrummet mellem kl. 8.30 og 13.00 på tre forskellige lokationer.

Røgudvikling de næste fem weekender er kun øvelse
Vestsjællands Brandvæsen startede i den forgangne weekend den 23. og 24. april, det de internt kalder centrale øvelser, for samtlige ca. 200 brandfolk fra alle brandstationer under Vestsjællands Brandvæsen. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Vestsjællands Brandvæsen har sat gang i en række af øvelser over flere weekender for ca. 200 brandfolk. Øvelserne kan godt give en del røgudvikling, men borgerne skal ikke være bekymret, oplyser Vestsjællands Brandvæsen.

Vestsjællands Brandvæsen startede i den forgangne weekend den 23. og 24. april, det de internt kalder centrale øvelser, hvor samtlige ca. 200 brandfolk fra alle brandstationer under Vestsjællands Brandvæsen, i løbet at 11 weekenddage deltager i en øvelsesdag med udgangspunkt fra brandstation i Kalundborg.

”Vi har afviklet de første to øvelsesdage i en række på i alt 11 hen over denne weekend, og det er gået over alt forventning. Vi har trænet i et miljø og situationer, som svare til virkelighedens hændelser vores brandmænd igennem deres job bliver stillet overfor, og det giver altså noget røgudvikling, hvilket har fået enkelte borgere til at ringe til alarmcentralen og politiet, men der er ingen grund til bekymring, da der blot er tale om øvelsesaktiviteter, og der er helt kontrol med tingene,” fortæller Morten Hansen, som er områdeleder ved Vestsjællands Brandvæsen.

Øvelserne foregår i tidsrummet mellem kl. 8.30 og 13.00 på tre forskellige lokationer, Rynkevangen i Kalundborg ved brandstationen, hvor der trænes i en særlig indrettet brandcontainer. Det kan godt give lidt røgudvikling som i nogle situationer vil kunne ses af borgere i nærområdet.

Endvidere afvikles der kemikalieøvelse på Kåstrup Hovvej og endelig er der øvelse i overfladebrand på øvelsespladsen hos Kalundborg Refinery, og især det sidste sted kan der i perioder ses sort røg, men brandfolkene har altså situationen under kontrol.

De resterende øvelsesdage for brandfolkene under Vestsjællands Brandvæsen afvikles lørdag d. 30. april, søndag d. 1. maj, lørdag d. 7. maj, søndag d. 8. maj, lørdag d. 14. maj, lørdag d. 21. maj, søndag d. 22. maj, lørdag d. 28. maj og endelig søndag d. 29. maj.

Del