Rigets Frue - Margrete den første

Forfatter Maria Helleberg fortæller om Rigets Frue - Margrete den første.

Rigets Frue - Margrete den første Forfatter Maria Helleberg fortæller om Rigets Frue - Margrete den første.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Tirsdag den 1. februar fortæller Maria Helleberg om Rigets Frue - Margrete den første i Ubby Bibliotek- og forsamlingshus. Margrete den første er en af Danmarks største politiske begavelser. Hun skabte Kalmar-unionen. Men hvem var hun egentlig? Hvad med hendes tid – var der forbilleder og paralleller? Hvad troede hun på, og hvordan opfattede hun sin verden?

Det vil forfatter Maria Helleberg forsøge at komme med svar på, når hun holder foredrag om Margrete den første i Ubby Bibliotek- og forsamlingshus tirsdag den 1. februar. Det er Hvidebæk Lokalråd og Kalundborg Biblioteksklub, der i samarbejde har sammensat et program, der indeholder både fællesspisning og foredrag. Klokken 18 serveres mad, og kl. 19 går forfatter Maria Helleberg på scenen, og fortæller om Rigets Frue.

Maria Helleberg er kendt for sit omfattende forfatterskab, - og det er ikke uden grund, hun kaldes Dronningen af historiske romaner. Romanen ”Rigets frue” udkom i 2020, og omhandler Margrete den førstes begivenhedsrige liv fra hendes opvækst på Vordingborg over barne-ægteskabet med den norske kong Håkon, til hun i 1397 lader sin adoptivsøn Erik af Pommern krone til konge over sit imperium, og frem til sin død i 1412.

Ønsker man at deltage, kan billetter købes via Kalundborg bibliotekers hjemmeside www.kalundborgbib.dk eller ved personlig henvendelse til et af bibliotekerne i Kalundborg Kommune. Man kan vælge mellem billetter med eller uden spisning, ligesom der er rabat til medlemmer af Biblioteksklubben og Hvidebæk lokalråd.

Gældende Corona-restriktioner udstukket af myndighederne overholdes af arrangøren, og ved aflysning refunderes billetkøb.

Læs mere om arrangementet her: https://kalundborg.ddbcms.dk/arrangementer/biblioteksklubben/foredrag-og-faellesspisning-maria-helleberg-margrete-den-foerste 

Del