Richard kan fejre 60-års JUVI-læum

60-års JUVI-læet markeres med en reception fredag d. 17. september.

Richard kan fejre 60-års JUVI-læum Richard Poulsen kan fejre 60-års jubilæum som leder af JUVI Klubben. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det er 60 år siden at Richard Poulsen blev leder af ungdomsklubben JUVI i Kalundborg, og det er han stadigvæk. 60-års JUVI-læet markeres med en reception fredag d. 17. september.

Det er et stykke Kalundborg historie. JUVI Klubben, hvor flere generationer er kommet for at høre musik, og hygge sig med vennerne. Richard Poulsen overtog ledelsen af JUVI Klubben i 1961, og har været drivkraften bag lige siden.

Han har nemlig drevet JUVI Klubben i 60 år, og selv om han nu er blevet 83 år er han endnu ikke klar til at stoppe.

”Jeg har ingen planer om at stoppe, så længe jeg har det godt og har gode folk til at hjælpe mig bliver jeg ved, og jeg har da lige tegnet kontrakter på musikarrangementer til foråret,” fortæller Richard Poulsen.

De har alle sammen spillet i JUVI Klubben, Gasolin, Aqua, Shu-bi-dua, L.O.C., Burhan G osv. Klubben har været fyldt med glad musik og ikke mindst glade mennesker i en menneskealder, og det er langt fra slut endnu.

JUVI Klubben åbnede egentlig i 1953 i ’Bananmandens’ hus på Hestehaven i Kalundborg. Efterfølgende fik man lokaler på Rynkevangskolen fra 1961 til 1969, hvorefter JUVI Klubben fik til huse i Bredgade i midtbyen af Kalundborg, og har ligget der lige siden.

Tilbage fra 1969 hvor JUVI Klubben rykkede ind i lokalerne på 1. sal i Bredgade er baren, som er bygget af de rigtigt gamle Carlsberg og Tuborg ølkasser.

”De vi kom her i 1969, gled de gamle ølkasser ud af markedet og så købte vi nogle af dem og har selv bygget baren, og jeg har flere gange foreslået medarbejderne om ikke vi skulle bygge baren lidt om og gøre den mere moderne, men det er der blevet sagt nej til flere gange, det er jeg egentligt glad for nu,” siger Richard Poulsen.

Et stykke historie

Den meget tykke scrapbog er også en af de ting som er tilbage fra den gang hvor JUVI Klubben blev stiftet, et stykke historie hvor rigtigt mange kunstnere har sat deres autograf gennem årene.

”Egentlig har den en sjov historie, det var en jeg fik foræret uden egentligt at vide hvad jeg skulle bruge den til, men da vi så havde det første udenlandske band, blev det til en scrapbog hvor alle de kunstnere som har spillet her gennem årene, har sat deres autograf,” fortæller 60-års jubilaren.

Scrapbogen er blevet udvidet en enkelt gang hos en bogbinder og nu er der efterhånden ikke mange sider tilbage at sætte autografer på.

Glad af musik

Ud over at JUVI Klubben er for de unge arrangerer Richard Poulsen også en række arrangementer med god musik for det voksne publikum.

”Musik det er jo livsglæde, jeg kan bedst selv lide blues og rock’ roll, det sætter mig i godt humør, og jeg nyder når folk går ud ad døren efter et voksenarrangement og siger, hvor var det en pragtfuld aften, det giver glæde til en selv, og derfor er det svært at stoppe, derfor kan jeg ikke sige hvornår jeg stopper,” siger Richard Poulsen.

JUVI betyder i øvrigt ungdom på latin.

Richard Poulsens 60-års jubilæum markeres ved en reception fredag d. 17. september fra kl. 13-17 i JUVI Klubben, Bredgade 26, Kalundborg.

Del