Restriktioner har store konsekvenser

TV-Kalundborg har taget en snak med nogle af de erhvervsdrivende i Kalundborg, som bliver påvirket af restriktionerne.

Restriktioner har store konsekvenser COVID-19: De seneste restriktioner har stor betydning for mange erhvervsdrivende landet over.
Fra venstre, Morten Nystrup, Kontoret - Tina Thrysøe, Café Dyrehøj - Flemming Bindesbøl, Café Hangover og Simon Wittrock, Restaurant Gisseløre. Collage: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

COVID-19: De seneste restriktioner har stor betydning for mange erhvervsdrivende landet over. TV-Kalundborg har taget en snak med nogle af de erhvervsdrivende i Kalundborg, som bliver påvirket af restriktionerne.

Morten Nystrup, der ejer værtshuset Kontoret og event- og musikhus Postgaarden i Kalundborg, fortæller, at de nye restriktioner desværre er, hvad de havde forventet.  

”Det var jo forventet, men vi er da presset. I morgen skulle vi afholde den største julefrokost på Postgaarden i år, men den har firmaet selvfølgelig aflyst. Der er fuld forståelse for, at de aflyser, men vi står i en situation med en masse udgifter. Det er ingen hemmelighed, at jeg er rimelig træt af det her lige nu,” siger han, og fortsætter: ”På Kontoret er det selvfølgelig også træls. 1. juledag er af vores største dage på hele året. Så det er da hårdt økonomisk. December er jo også den måned, hvor vi tjener penge til januar, februar og marts, hvor vi ikke tjener mange penge. Men vi skal nok komme igennem det, men må nok erkende, at det ikke var det bedste tidpunkt at starte Postgaarden op på. Lige nu er vi helt låst, da vi ikke kan hyre bands ind heller.”

Morten Nystrup er ydermere uforstående over for, at man skal lukke på Kontoret inden kl. 24: ”Der vil ikke komme lige så mange, men nogle vil komme tidligere, og der skal nok komme nogle indtil kl. 24. Men det betyder helt klart noget økonomi for mig. Vi tjener jo pengene på det tidspunkt, hvor vi ikke længere må have åbent. Men corona smitter åbenbart først efter midnat. De skulle bare have ladet folk vise det coronapas i stedet.”

Aflysning efter aflysning

På Restaurant Gisseløre har det også konsekvenser, at stort set alle julefrokoster nu er aflyst. Restaurantchef Simon Wittrock fortæller, at han ydermere er bekymret for de øvrige selskaber, der skal være på stedet, da det hele spreder sig som ringe i vandet.

”Vi kan godt mærke, at det skaber nogle ringe i vandet med det samme. Vi har mistet julefrokosterne, men derudover er jeg også bekymret for de øvrige mindre selskaber, som vi har. December er tilmed en måned, der er rigtig vigtig. Det er her, at vi tjener pengene til de måneder der kommer, hvor der ikke er så meget at lave,” fortæller han.

På Café Hangover er Flemming Bindesbøl også godt træt af, at han i går tog imod rigtig mange aflysninger af årets julefrokoster, og han kan ligeledes nikke genkendende til det faktum, at man mister stor omsætning, idet december er en af årets største måneder.

”Det er trist med alle de aflyste julefrokoster. Vi mister jo desværre bare de penge. Der er snakket om hjælp, men den skal jeg godt nok se, før jeg tror på det. Lige pt. har jeg mistet alt, hvad der var tilbage af julefrokoster plus en masse, der allerede var aflyst inden de nye restriktioner. December er jo en af de måneder, hvor man kunne hente nogle af de penge, som man tabte under sidste nedlukning. Det kommer så ikke til at ske nu. Jeg er godt nok træt af det,” siger han.

Tina Thrysøe fra Café Dyrehøj er heller ikke ligefrem i julestemning. Hun har fået aflysning på aflysning siden onsdag aften, hvor der var pressemøde, og hvor de nye restriktioner blev oplyst befolkningen.

”Vi har fået så mange aflysninger. I morgen står vi fx med den store julefrokost, hvor der var 97 tilmeldte, og nu er vi 14. Vi får afbud på alt, men vi har jo købt maden osv., og ja jeg ved, at de snakker om hjælpepakker, men det hjælper ikke lige nu og her, hvor vi har brug for det. December er en måned med mange arrangementer, og mange af dem har vi måtte vinke farvel til. Jeg er godt nok træt af det,” fortæller hun.

Del