Reperation er gået hurtigere - varmen er tilbage

-Nu skal vi efterfølgende mødes med Ørsted og have gang i et kæmpe analysearbejde for at tage læring af det som er sket.

Reperation er gået hurtigere - varmen er tilbage
Medarbejderne hos Kalundborg Forsyning har arbejdet i døgndrift for at sikre varme til forbrugerne mens havariet på Asnæsværket blev udbedret og nu er fjernvarmen tilbage i normal drift. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborg Forsyning oplyser tirsdag formiddag, at fjernvarmen er tilbage i normal drift. Reparation på Ørsted er gået hurtigere end forventet.

Asnæsværket blev fredag aften den 16. december ramt af et havari i en 10 kV skinne som forsyner Asnæsværkets blok 6. Det har siden givet udfordringer for de omkring 5000 fjernvarmekunder under Kalundborg Forsyning.

Forsyningen satte straks i gang med at starte både stationære og midlertidige varmecentraler, men det er ikke nok til at forsyne hele området, derfor har flere forbrugere haft næsten ingen varme og varmt vand, mens andre helt har været uden varme. Her har Kalundborg Forsyning bl.a. tilbudt at komme forbi med en varmeblæser.

Mandag eftermiddag udsendte Kalundborg Forsyning så en pressemeddelelse hvor det blev oplyst, at der kunne gå op til 36 timer før haveriet på Asnæsværket var udbedret og varmen ville være normal, men nu er der godt nyt til fjernvarmekunderne, varmen er tilbage i normal drift igen.

-Det er gået noget hurtigere med at få udbedret det havari som der har været på Asnæsværket end først ventet, så i går aften kl. 22.30 fik vi besked på, at fjernvarmen var tilbage i normal drift og derfor har stort set hele byen varme og varmt vand igen, dog kan der lige gå lidt ekstra tid før fjernvarmen når helt ud i de yderste ender af fjernvarmenettet, fortæller Hans-Martin Friis Møller, direktør hos Kalundborg Forsyning, og fortsætter,

-Nu skal vi efterfølgende mødes med Ørsted og have gang i et kæmpe analysearbejde for at tage læring af det som er sket. Hvor er der svagheder, er vores backup god nok og hvor kan vi få fat i mobile varmecentraler, også om vinteren, men lige nu glæder vi os over at forbrugerne har varme og varmt vand igen.

Del