Renovering: Det forløber som planlagt

Renoveringen af springbassinet i Kalundborg Svømmehal forløber planmæssigt, og bl.a. Kalundborg Svømmeklub glæder sig til, at de igen kan bruge svømmehallen. 

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Indtil videre går renoveringsarbejdet af springbassinet i Kalundborg Svømmehal, som planlagt. Det glæder bl.a. Kalundborg Svømmeklub, der forventer meget bookede hold til opstart i begyndelsen af oktober.

Normalt begynder sæsonen for Kalundborg Svømmeklubs mange hold i september, på nær konkurrenceholdene, der kun har ferie i juli. I den kommende sæson bliver det lidt anderledes, men man mister ikke timer af den grund, da sæsonen blot bliver forskubbet og ikke forkortet.

Tidsplanen holder

Kalundborg Kommune gik i gang med det store renoveringsarbejde af springbassinet i slutningen af april, og forventer således, at være færdige til begyndelsen af oktober. Alt går planmæssigt, og der har ikke været de store overraskelser undervejs - indtil videre.

”Det kører planmæssigt, og vi holder tidsplanen. Vi har fundet en enkelt ting, som ikke kunne findes før, at bassinet blev tømt. Det har taget et par dage mere, men vi havde regnet en buffer ind, så det ødelægger ikke tidsplanen. Ingen af os forventer flere uforudsete ting, så tidplanen holder. Men vi kan selvfølgelig ikke vide, om der kommer nogle udefrakommende ting, der ændrer på det,” fortæller Peter Thomassen, der er bygningskonstruktør ved Kalundborg Kommune og projektleder på renoveringen af springbassinet i Kalundborg Svømmehal. Han fortsætter: ”Det bliver i øvrigt rigtig godt. Det bliver helt totalrenoveret, faktisk er vi inde ved armeringsjernet, og skal bygge det hele op igen, hvilket er en langsommelig proces, da der fx er tørretid at tage hensyn til. Derfor tager det også så lang tid.”

Forventer god interesse for svømmeskolen

Det glæder bestyrelsen i Kalundborg Svømmeklub, at renoveringen af springbassinet forløber, som planlagt. Indtil videre er det ikke gået ud over svømmeskolen, at svømmehallen er lukket grundet renoveringen af springbassinet, men det har haft stor betydning for svømmeklubbens konkurrence hold (K-hold). De har nemlig måtte få forældre til at køre turnusordning til henholdsvis Jyderup Svømmehal, Ruds Vedby Friluftsbad, Vig Svømmehal samt Holbæk Sportsby mange gange om ugen i hele maj og juni måned. Ligeledes kommer de til at køre i august og september, da K-holdene kun har en måneds sommerferie fra svømmetræningen.

Kate Qvade Rssmussen fra Kalundborg Svømmeklubs bestyrelse fortæller, at der er åbent for tilmeldinger til alle de forskellige svømmehold nu, og de regner med, at flere af holdene hurtigt bliver fyldt op, da renoveringen kun forskubber svømmesæsonen en anelse.

”Der er åbent for tilmelding nu. Sæsonen begynder lidt senere i år, men man skal huske på, at den er forskubbet ikke forkortet. Vi begynder senere grundet renoveringen af springbassinet, men kører derfor også længere - til slutning af maj,” fortæller hun, og fortsætter: ”Vi har allerede 188 tilmeldinger, og der vil komme mange flere, når folk er tilbage fra ferie. Sådan er det typisk. Der er 52 hold, og der er stadig plads på mange af dem. Dog er der allerede nu enkelte hold, der er fyldt op, så man skal ikke vente for længe.”

Højt medlemstal til trods for COVID-19

Kalundborg Svømmeklub havde, til trods for COVID-19, et højt medlemstal sidste år.

"Det håber vi selvfølgelig også på, at vi får i år, men det virker nu også som om, at mange gerne vil svømme. I sæsonen, der hedder 19/20, hvor corona pludselig spændte ben for os, havde vi 536 medlemmer, i 20/21, hvor vi også havde en temmelig lang nedlukning, var der 492 medlemmer, og i 21/22, der også var præget af nedlukning, havde vi 556 medlemmer. Lige nu har vi da også lidt flere tilmeldinger i år på nuværende tidspunkt, så det ser fornuftigt ud,” siger Kate Qvade Rasmussen

Udover de almindelige svømmehold tilbyder Kalundborg Svømmeklub også Aqua cool, som er et hold, der fokuserer mere på leg i vandet, og de har Junior Resque, som handler om livredning m.m. Det er dog sådan, at de hold, hvor der ikke er nok tilmeldte, ikke bliver oprettet.

Kate Qvade Rasmussen fortæller endvidere, at man i bestyrelsen arbejder på, at instruktørerne i højere grad bliver medskabere af svømmeundervisningen: ”Vi kommer til at se nogle nye måder at undervise på, og de har rigtig mange gode idéer. Vi kommer nok også til at køre med, at nogle hold er niveauinddelt, hvis det fungerer. Alle instruktørerne har jo selv svømmet eller svømmer stadig, og derfra ved de også, hvad der fungerer og ikke fungerer. Det vigtigste er, at alle på et hold får noget ud af undervisningen.”

Del