Rekord mange julegaver til udsatte borgere

Rekord mange julegaver til udsatte borgere Elever fra 5.B fra Høng Skole har samlet 270 gaver sammen til udsatte borgere i Kalundborg. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Medborgerhuset i Kalundborg har modtaget rekord mange julegaver til byens udsatte borgere. Det er 5. B fra Høng Skole som har samlet de mange pakker sammen.

Den søde juletid er for mange forbundet med hygge, god mad, julelækkerier, pakkegaver, julegaver osv., men det er bare ikke alle, der har de samme muligheder for at gøre julen hyggelig for sig selv og/eller familien. 5.B fra Høng Skole vil derfor gerne gøre en forskel for nogle af de mennesker, der ikke har så meget, og de har i år samlet 270 julegaver sammen til Medborgerhusets brugere samt andre på diverse væresteder, og det er ny rekord, faktisk 100 gaver mere end sidste år.

Det er 7. år, at Høng Skole afleverer pakker til Medborgerhuset i Kalundborg, og igen i år har borgere og erhvervsdrivende i Høng været gavmilde. Marianne Madsen, der er daglig leder af Medborgerhuset i Kalundborg, tog imod de mange poser og sække med julegaver mandag aften.

”Det er så flot, der er simpelthen så mange flotte gaver så det er helt vildt, vi er meget benovet, der er brugsting, tøj og legetøj, det glæder os, at der er så mange som tænker på andre,” fortæller Marianne Madsen.

Blandt de mange gaver er også en rigtigt flot helt ny konfirmationskjole, som Marianne Madsen håber finder sin rette ejer hos en familie med særlige behov som har en datter der skal konfirmeres til foråret.

De mange julegaver bliver fordelt rundt i rusmiddelteamet, det sociale voksenområde og så skal resten bruges i forbindelse med den juleaften som Medborgerhuset arrangerer for sine brugere.

Eleverne fra Høng Skole plejer selv at aflevere de mange gaver, men sådan blev det heller ikke i år grundet corona.

”Eleverne plejer jo at pynte vores juletræ og så serverer vi risengrød, men det kan jo ikke lade sig gøre i år, så vi inviterer dem til sommer i stedet for,” siger Marianne Madsen.

5.B fra Høng Skole har samlet gaverne ind i Høng Centret, og folk har fået hjemmelavet julepynt som betaling, præcis som de foregående år. Nogle har afleveret pakker, der er fint pakket ind, andre har afleveret ting, de gerne vil forære væk, og så har klassen selv sørget for at pakke tingene ind. Derudover har mange erhvervsdrivende i Høng Centret også bidraget i den gode sags tjeneste. 

Del