Rekord i at skifte dæk

8.X blev regionale mestre ved Skills Stafet, og er dermed én af finaleholdene til Skills Stafetten, som foregår den 29. april under DM i Skills 2022.

Rekord i at skifte dæk
8.X på Høng Skole satte rekord i at skifte dæk – nu går de efter at blive landsmestre. Her ses Luka Kok sammen med Elias Hou begge fra 8.X på Høng Skole. Foto: Kalundborg Kommune.

kontakt@tv-kalundborg.dk

8.X på Høng Skole satte rekord i at skifte dæk – nu går de efter at blive landsmestre. 8.X blev regionale mestre ved Skills Stafet, og er dermed én af finaleholdene til Skills Stafetten, som foregår den 29. april under DM i Skills 2022. Her skal eleverne konkurrere imod de andre vindere fra landets kommuner.

I forbindelse med et brobygningsforløb var eleverne fra Høng Skole en dag på en række forskellige erhvervsuddannelser. Her kunne eleverne deltage i et regionalt mesterskab kaldet Skills Stafet, og 8.X var hurtige til at melde sig på banen.

”Det er en konkurrence, hvor man sætter elever til at løse forskellige opgaver inden for nogle udvalgte erhverv, som de egentlig ikke har nogle skolemæssige forudsætninger for at kunne udføre,” fortæller Peter Brandt, skoleleder på Høng Skole.

Eleverne var rundt ved i alt seks forskellige poster. Her stod den på alt fra at skifte bildæk og samle en forlængerledning til at samle et puslespil af fliser og dække et bord. På den måde lærte eleverne erhvervsuddannelserne at kende på en anderledes og sjov måde.

”Jeg lavede et hardcore team. Jeg så hvilke skills det var, at de skulle have i de forskellige udfordringer, og dannede hold derudfra,” fortæller 8.X’s klasselærer Caroline Vibholm og fortsætter: ”Den udfordring hvor de skulle dække et bord, havde noget at gøre med at være en lille smule æstetisk og patentlig, som var skabt til én af pigerne i klassen. Og så var der udfordringen, hvor man skulle samle en ledning, som krævede, at man var en smule nørdet, hvilket passede perfekt til to andre elever.”

8.X løb med sejren efter en begivenhedsrig dag, hvor de ovenikøbet fik sat tidsrekorder ved de forskellige poster. Ved udfordringen, hvor eleverne skulle skifte dæk, formåede de at løse opgaven på under fem minutter.

”Lige efter, at de havde afsløret vinderne, kunne man mærke, at der var noget ekstra sammenhold. Resten af dagen gik hele klassen bare rundt og levede lidt højt på den her succes- og vinderrus,” siger Luka Kok, elev i 8.X.

Træningslejr

Efter at klassen blev regionale mestre er de nu videre til landsmesterskabet, og klasselæreren har en helt speciel plan til, hvordan eleverne kan være bedst muligt forberedte.

Altså jeg er jo et kæmpe konkurrencemenneske, så de næste 14 dage skal vi bruge på at kigge på de forskellige uddannelser, og så skal vi på træningslejr,” slutter Caroline Vibholm.

På træningslejren skal der være fokus på teamwork, så eleverne bliver stærke i at samarbejde i fællesskab.

Del