Rejsegilde for Munkesøhuse

Projektet er nu kommet så langt, at AP Ejendomme sammen med totalentreprenøren, 5E Byg, mandag afholdte rejsegilde for boligerne, der kaldes Munkesøhuse.

 

Rejsegilde for Munkesøhuse
Der var helstegt pattegris samt pølser efter diverse taler ved rejsegildet for Munkesøhuse i Kalundborg. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, er i fuld gang med at opføre en række boliger i Klosterparken i Kalundborg. Projektet er nu kommet så langt, at AP Ejendomme sammen med totalentreprenøren, 5E Byg, mandag afholdte rejsegilde for boligerne, der kaldes Munkesøhuse.

Mandag kl. 13 var der fuldt hus ved boligerne i Klosterparken, hvor der var rejsegilde for Munkesøhuse. Kresten Andreasen fra 5E Byg bød velkommen, hvorefter borgmester Martin Damm (V) samt Peter Olsson fra AP Ejendomme, arkitekt Kim Risager og Flemming Kjærgaard, sektionschef hos 5E sagde et par ord.

Vi har brug for et byggeri som dette

 ”Vi har brug for byggeri som dette i Kalundborg og flere andre. Det er godt, at I traf den beslutning i sin tid. Jeg tror, at der lige nu bliver bygget erhvervsbyggeri for ca. 20 mia. kr. Byggeriet her har ikke været en bestseller for alle, men der er efterspørgsel på lige præcis den slags byggeri, der er bynært, og skal vi have en bykerne, skal der være mennesker i den. Det medvirker det her byggeri til. Tak, fordi I valgte Kalundborg til,” sagde Martin Damm.

Peter Olsson, der talte som bygherre, roste 5E for altid at have styr på tingene. Ligesom han snakkede om den offentlige debat, der har været og fortsat er i Kalundborg, omkring byggeriet af Munkesøhuse:

”Der har været en del offentlig debat i sin tid. Vi bygger midt i Kalundborg, inde i den historiske Højby. Jeg kan godt forstå, at, nogle borgere har været skeptiske. Det er sundt og godt med dialog med borgerne samt have en holdning til, hvad man bygger. Tak til Kalundborg Kommune for at måtte bygge her, og tak til borgerne i Kalundborg for at have taget pænt imod os til trods for en kritisk holdning. ”

Vi skal bygge smukt og bæredygtigt

Kim Risager, der er arkitekt, fortalte om, at han i sin tid havde været på byvandring i Kalundborg, og at han fandt byen meget smuk, og at det var en by med mange muligheder. Derudover talte han også om bæredygtighed

”Hvis vi skal gøre det godt, skal vi forstå det sted, vi skal bygge. Der tales også meget om bæredygtighed. Vi skal skabe smuk arkitektur, bygge smukke huse, så passer og plejer vi dem, og det er bæredygtighed i mit hoved.”

Til slut sagde Flemming Kjærgaard, der er sektionschef hos 5E, ligesom de øvrige talere, tak til alle håndværkerne for det store stykke arbejde.

Efter talerne var der helstegt pattegris samt pølser og sodavand til alle, der dog blev rykket ind i teltet, da regnen for alvor satte ind netop som gæsterne skulle til at gå ombord i maden.

Del