Rejsegilde: 'Det har været en sej kamp at nå hertil'

Bebyggelsen på Lundevej består af tre punkthuse forskudt i forhold til hinanden, men alle forbundet med svalegange. Alle lejlighederne er 3-værelses boliger på 94 kvadratmeter

Rejsegilde: 'Det har været en sej kamp at nå hertil' De tre punkthuse er forbundet med en svalegang. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Torsdag var der inviteret til rejsegilde på 18 nye almene familieboliger på Lundevej i Kalundborg. Et byggeri som har været længe undervejs og hvor der har været mange udfordringer på vejen.

Det er ni år siden, at borgmester Martin Damm svingede den store hammer ind i murstenene, og dermed satte gang i nedrivningen af den gamle boligkarre på Lundevej 38 i Kalundborg. For et år siden blev der taget første spadestik til tre helt nye punkthuse med i alt 18 almene lejligheder og torsdag var håndværkere og andre gæster så inviteret til rejsegilde.

Men det har været en sej kamp for bygherren, MNV Bolig, at nå hertil, først så kunne de bygninger der var tegnet ikke være på grunden, næste gang kunne økonomien ikke hænge sammen, og så skulle der lige nogle dispensationer til, men torsdag skinnede solen over byggeriet, som er lovet færdigt sidst på året.

”For mig er det en stor dag, jeg er faktisk en af de sidste som har boet i de boliger som nu er revet ned, så jeg kender området, derfor er det også dejligt at se, at nye boliger nu skyder op,” sagde Maja Hansen, formand for Boligselskabet MNV Bolig i sin tale til de mange håndværkere og inviterede gæster, og fortsatte,

”Det har været en sej kamp at nå hertil, der har været mange bump på vejen, men nu er vi her og nu glæder vi os og vi får nogle meget attraktive boliger her i Kalundborg.”

Maja Hansen havde også en stor tak til de mange håndværkere som arbejder på byggeriet og der var også en tak til arkitekt, rådgivende ingeniør og Kalundborg Kommune.

Bebyggelsen på Lundevej består af tre punkthuse forskudt i forhold til hinanden, men alle forbundet med svalegange. Alle lejlighederne er 3-værelses boliger på 94 kvadratmeter, og alle boliger er gennemlyste og får dagslys fra flere verdenshjørner.

De nye boliger på Lundevej har en attraktiv placering med kort afstand til centrum og natur og fra flere af lejlighederne er der kig til Kalundborg Fjord og Houget.

Boligselskabet MNV Bolig, som er bygherre, planlægger et Åbent Hus-arrangement i august eller september.

Boligerne skal være klar til indflytning sidst på året.

Del